20:53 07.04.2020

Суд відклав на невизначений термін розгляд апеляції на рішення суду про виплату ПриватБанком $250 млн Суркісам - банк

2 хв читати
Суд відклав на невизначений термін розгляд апеляції на рішення суду про виплату ПриватБанком $250 млн Суркісам - банк

Київський апеляційний суд переніс на невизначений термін запланований на 8 квітня розгляд апеляційної скарги державного виконавця на постанову судді Печерського районного суду В'ячеслава Підпалого, якою він зобов'язав державний ПриватБанк (Київ) виплатити понад $200 млн на користь шести офшорних компаній братів Суркісів, повідомила прес-служба банку у вівторок.

"Міністерство фінансів України і ПриватБанк повідомляють, що отримали інформацію від канцелярії Київського апеляційного суду, що справу №757/7499/17-ц знято з розгляду, а дату наступного засідання не призначено", - йдеться в повідомленні.

Банк звернув увагу, що на офіційному сайті суду зміни ще не відображені.

Уточнюється, що Мінфін і ПриватБанк звернулися з клопотанням до суду щодо офіційного повідомлення всіх учасників справи про нову дату засідання.

Як повідомлялося, юристи ПриватБанку не отримали повістку для участі у відповідному засіданні, через що захищати інтереси банку мали органи юстиції. Банк зазначав, що він також подав апеляцію на постанову судді Підпалого, однак ніякої інформації щодо її розгляду суд поки що не надав.

Раніше, 25 лютого Підпалий постановив, що ПриватБанк зобов'язаний компенсувати офшорним компаніям Суркісів кошти, які вони у 2012-2014 роках розмістили на рахунках кіпрської філії фінустанови, та відсотки, які мали нараховуватися за умовами депозитних договорів.

Грошові кошти, розміщені сім'єю Суркісів та їхніми компаніями на депозитних рахунках ПриватБанку і його філій, під час націоналізації банку наприкінці 2016 року потрапили під процедуру bail-in, оскільки Суркісів було визнано пов'язаними з ПриватБанком особами.

Суркіси намагаються оспорити включення їх у процедуру bail-in у судах. Зокрема, Верховний Суд України 16 квітня продовжить розгляд касаційної скарги Нацбанку України, Кабінету Міністрів і ПриватБанку на рішення судів нижчих інстанцій на користь Суркісів щодо їхніх коштів у банку на суму понад 1 млрд грн.

Уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію Нацбанку і колишніх акціонерів ПриватБанку, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови і влив у його капітал понад 155 млрд грн.

Згідно з даними Нацбанку України, ПриватБанк на 1 січня 2020 року за розміром загальних активів (552,058 млрд грн) посідав 1-ше місце серед 75 банків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА