15:25 15.04.2020

Єнін курируватиме в МЗС справи рейсів MH17 і PS752, справи проти РФ у міжнародних судах, американський і азійський напрями зовнішньої політики - Кулеба

2 хв читати
Єнін курируватиме в МЗС справи рейсів MH17 і PS752, справи проти РФ у міжнародних судах, американський і азійський напрями зовнішньої політики - Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що призначений за його ініціативою заступником глави МЗС Євген Єнін курируватиме справи збитих малазійського Boeing MH17 у 2014 році над Донбасом і літака МАУ в Ірані у 2020 році, а також справи про юридичне переслідування Росії в міжнародних судах.

"Більше ніж солідний досвід у цій сфері у нього вже є - три роки до цього він займався в Генпрокуратурі збором та передачею до міжнародних судів доказів порушення Росією міжнародного права", - написав він на своїй сторінці у Facebook у середу.

Кулеба зазначив, що на початку своєї кар'єри Єнін майже десять років займався придністровським конфліктом і отримав нагороду "За мужність" третього ступеня. "Це дає йому глибоке розуміння загроз та пасток врегулювання конфліктів, в які не потрібно потрапляти", - зазначив він.

За його словами, новий заступник міністра закордонних справ також курируватиме американський і азійський напрями зовнішньої політики України та консульську службу.

"Тут я доручив йому особливу увагу приділяти цифровізації, насамперед запуску системи "Електронний консул". Це зробить консульські послуги простішими та доступнішими для громадян", - додав він.

Кулеба наголосив, що команда МЗС поповнюється і посилюється, а стратегія залишається незмінною - "все буде Україна".

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України призначив колишнього заступника генерального прокурора Євгена Єніна заступником міністра закордонних справ.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду в середу.

Єнін із 2005 року до 2010 року був секретарем посольства України в Молдові. Далі декілька років працював на різних посадах у Міністерстві закордонних справ. У 2012-2016 роках був радником посольства України в Італії.

У 2016 році був призначений на посаду заступника генпрокурора і звільнений за власним бажанням у квітні 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА