09:09 17.04.2020

Забруднення радіацією повітря в Києві немає, на ліквідацію займань необхідно кілька днів - Кличко

1 хв читати
Забруднення радіацією повітря в Києві немає, на ліквідацію займань необхідно кілька днів - Кличко

Забруднення радіацією повітря в Києві немає, задимлення протягом четверга, 16 квітня, відбувалося внаслідок підпалів і диму, на ліквідацію всіх займань необхідно кілька днів, повідомив мер Києва Віталій Кличко.

"Пожежники говорять, що забруднення радіацією повітря немає. Експерти виміряли дозиметром, починаючи з Києва до Чорнобиля. Отримали інформацію від експертів, можу сказати, що тільки в м. Києві задимлення і забруднення повітря (відбувається - ІФ) в результаті підпалів, диму, а радіації немає", - сказав Кличко у відеозверненні, оприлюдненому на його сторінці у Facebook.

Він зазначив, що нині працює більше ніж тисяча пожежників. Також задіяні близько 150 автомобілів, авіація.

"Ми бачимо багато пожежних машин і бригад. Зараз усі осередки займання в Чорнобильській зоні. Були на нараді. Отримали інформацію, що забруднення радіаційного повітря немає. Усі осередки займання пов'язані з сильним вітром з учора. Відкритих осередків немає. Потрібно декілька днів для того, щоб все загасити", - наголосив мер столиці.

Кличко пояснив, що перебуває в Чорнобильській зоні, щоб оцінити ситуацію з пожежами.

"Рано-вранці поїхав у зону відчуження, щоб побачити та показати вам, чи тривають тут пожежі та чи може загрожувати Києву підвищення радіаційного фону", - написав Кличко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА