22:05 29.04.2020

ЄС готовий почати середземноморську операцію з контролю над збройовим ембарго щодо Лівії

1 хв читати
ЄС готовий почати середземноморську операцію з контролю над збройовим ембарго щодо Лівії

Підготовча фаза нової середземноморської операції ЄС Irini з контролю над дотриманням збройового ембарго щодо Лівії завершилася, і операція незабаром стартує, заявив Петер Стано, офіційний представник глави дипломатії Євросоюзу Жозепа Борреля.

"Контекст трохи складний. Терміни дуже стислі. Є деякі обмеження і вимушені умови, викликані кризою з коронавірусом. Є також національні процедури (схвалення ініціативи - ІФ), яких держави-члени повинні дотримуватися. Проте, явна більшість держав-членів змогла взяти на себе зобов'язання надати людські ресурси і фінанси для цієї операції", - сказав прес-секретар, відповідаючи на відповідне запитання в середу на брифінгу в Брюсселі.

"Це означає, що початкова фаза завершена. Потрібно ще уточнити деякі питання, стосовно ресурсів і коштів. Але операція вже настає", - зазначив Стано.

У відповідь на додаткове питання про військово-технічні можливості операції Irini представник Борреля повідомив, що на даному етапі держави-члени пообіцяли тимчасово виділити три кораблі і три літаки, які будуть надані на певний термін.

Щодо більш докладної інформації про операції, він запропонував звертатися в її штаб, розташований у Римі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА