15:09 02.05.2020

ЄС занепокоєний обмеженням свободи преси в деяких країнах під приводом коронавірусу

1 хв читати
ЄС занепокоєний обмеженням свободи преси в деяких країнах під приводом коронавірусу

Європейський союз занепокоєний тим, що в низці країн пандемію Covid-19 використовують як привід для незаконного обмеження свободи преси.

"Журналісти повинні мати можливість працювати безперешкодно", - заявив від імені ЄС його високий представник із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель з нагоди відзначеного 3 травня Всесвітнього дня свободи преси.

"Свобода преси, - наголосив він, - зараз, мабуть, важлива як ніколи, будучи фундаментом демократії, що процвітає тільки там, де громадяни отримують достовірну інформацію і можуть робити інформований вибір. Журналісти допомагають виявляти дезінформацію і протистояти їй".

У заяві наголошується, що в багатьох країнах у зв'язку з Covid-19 вводяться законодавчі обмеження, які обмежують свободу висловлення думки і свободу преси. Журналісти стають жертвами кампаній із дискредитації, фінансового тиску, нападок з боку влади та заангажованих ЗМІ, часто змушені вдаватися до самоцензури. Вони наражаються на переслідування, арешти та ув'язнення. Багато хто загинув, виконуючи свою роботу, вважає Боррель.

"Європейський союз веде боротьбу з наслідками пандемії у сферах охорони здоров'я, прав людини та соціально-економічній сфері, зокрема медійній, як усередині своїх кордонів, так і за їхніми межами", - йдеться в заяві.

Серед напрямків цієї боротьби відзначається заохочення надійних джерел інформації, розвінчання неправдивого і видалення протизаконного контенту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА