08:19 09.05.2020

Філатов: З мером Черкас ми розібралися "товариським мерським судом", але в країні потрібен діалог з місцевим самоврядуванням

3 хв читати
Філатов: З мером Черкас ми розібралися "товариським мерським судом", але в країні потрібен діалог з місцевим самоврядуванням

Мер Дніпра Борис Філатов зазначає, що розуміє причини поведінки мера Черкас Анатолія Бондаренка, але при цьому вважає, що йому слід було проконсультуватися зі своїми колегами по місцевому самоврядуванню.

"Причин демаршу мера Черкас, а також інших мерів, які його підтримали, було дві. Перша - це подвійні стандарти з боку депутатів Верховної Ради, зокрема, ми все бачили ситуацію, яка була пов'язана з рестораном "Велюр" і відвідуванням депутатом Верховної Ради цього ресторану. це бачила вся країна, це бачили всі підприємці, які задихаються зараз в умовах карантину від економічної безнадії. Одним - можна, а іншим - не можна. Крім цього, були ще різні такі ситуації. І карантин, в результаті, "зламався" в громадській свідомості. Те, що епідемія нікуди не пішла, що потрібно дотримуватися протиепідемічних заходів, - давайте ці речі розділяти", - сказав він в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" в п'ятницю ввечері.

Філатов зауважив, що мер краще розуміє ситуацію в своїй територіальній громаді і українські мери неодноразово говорили про те, що в країні потрібен діалог з місцевим самоврядуванням. "Тому, знаєте, ми з Толіком Бондаренком розібралися нашим товариським мерським судом", - зазначив він.

Відповідаючи на запитання ведучого про те, яким був "вердикт цього суду", мер Дніпра сказав: "За великим рахунком, Толик Бондаренко підставив інших мерів. Тому що до інших мерів прийшли підприємці і сказали, а чому не можна зробити, як в Черкасах? Тобто треба як би радитися. Я не буду обговорювати причини. Можливо, в цьому було якесь політичне підґрунтя, можливо, його спонукали на це політичні соратники. Але це наслідок, а давайте говорити про причини. В Україні не може бути подвійних стандартів: ані для пана Бондаренка, ні для депутатів Верховної Ради і можновладців".

Також Філатов переконаний, що Бондаренко не заслуговує кримінальних переслідувань, "як не заслуговують цього зараз і інші мери за різними підставами".

Як повідомлялося, 30 квітня виконком міськради Черкас ухвалив рішення про пом'якшення карантинних обмежень у місті з 1 травня, хоча по всій країні це планується зробити тільки з 12 травня.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом прийняття виконкомом Черкаської міськради такого рішення.

1 травня Мер Черкас Анатолій Бондаренко заявив, що передумовою для пом'якшення карантинних обмежень у місті стали нерівні умови для підприємців.

Окрім того, мер Черкас стверджує, що ще до відкриття кримінального провадження за фактом прийняття рішення виконкомом міськради про пом'якшення карантинних обмежень, йому були дзвінки з погрозами кримінальних справ. За словами Бондаренка, "вже минув той час, коли законослухняні громадяни України боялися правоохоронних органів".

2 травня мер Черкас Бондаренко попередив президента України Володимира Зеленського, що місто чинитиме опір у разі переслідування за рішення пом'якшити карантин. "Черкаси будуть чинити опір, запам'ятайте, пане президенте. Якщо потрібно буде об'єднати Україну, ми об'єднаємо Україну", - заявив Бондаренко у відеозверненні, розміщеному в Фейсбук.

7 травня Черкаський окружний адміністративний суд розглянув і задовольнив заяву про забезпечення позову Черкаської облдержадміністрації про скасування рішення Черкаського міськвиконкому про пом'якшення карантину. Тому рішення Черкаського міськвиконкому від 30 квітня 2020 року про ослаблення карантинних заходів зупинено.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за минулий день здійснили 46 обстрілів 10 громад Сумської області, одна людина поранена

ВИБУХ У ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

За добу відбулося 77 бойових зіткнень, 7 - ще тривають, найгарячішим залишається покровський напрямок

110 ОМБ ім. М.Безручка: Збито черговий ворожий СУ-25

Нова зустріч у форматі "Рамштайн" відбудеться 20 травня

У Москви немає шансу підкорити нашу країну, наших людей, свідомість та історію

У Києві відкрили пам'ятний камінь на місці майбутнього меморіалу пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу

"Укренерго" попереджає про можливі аварійні відключення споживачів у Харківській і Полтавській областях у неділю

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару в Харкові зросла до шести осіб

Водії міжнародних перевізників не беруть участі в протестах проти нових правил мобілізації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА