14:29 14.05.2020

Поклонська своїм інтерв'ю зняла ризики недотримання її права на захист, її звернення до ЄСПЛ не матиме сенсу - прокурор АРК

2 хв читати
Поклонська своїм інтерв'ю зняла ризики недотримання її права на захист, її звернення до ЄСПЛ не матиме сенсу - прокурор АРК

Екс-"прокурор" окупованого Криму, депутат Державної Думи РФ Наталія Поклонська в інтерв'ю українському виданню підтвердила свою інформованість про розслідування справ проти неї в Україні, чим закріпила свій процесуальний статус і нівелювала сенс свого звернення до ЄСПЛ, зазначає прокурор Автономної Республіки Крим Ігор Поночовний.

"Нічого нового вона (Поклонська - ІФ-У) не сказала, вона лише додатково як представник окупаційної влади підтвердила ті факти, за якими ми здійснюємо досудове розслідування", - сказав Поночовний в інтерв'ю радіо "НВ".

За його словами, Поклонська повідомила про факти, щодо яких у слідства були сумніви в її інформованості.

"Вона підтвердила, що на сьогодні має можливість ефективно захищатися, тому її заяви про намір звернутися до ЄСПЛ після цього не мають жодного сенсу", - наголосив він.

Тобто, як зазначив прокурор АРК, якби Поклонська не була поінформована про розслідування щодо неї і не мала можливості захищатися, то могла б звертатися до ЄСПЛ.

Відповідаючи на запитання про те, чи допоможе інтерв'ю розслідуванню справи, Поночовний зазначив, що Поклонська не надала доказової бази. "Її інтерв'ю як прямий доказ будь-яких злочинних дій використовуватися не може. Вона більше наговорила для процесуального закріплення її статусу і тих ризиків, які могли виникнути у зв'язку з недотриманням її права на захист", - пояснив прокурор.

Уточнюючи, чи бачить він порушення закону у факті самого інтерв'ю з Поклонською, він сказав: "Абсолютно ні... для нас (слідства - ІФ) це інтерв'ю певною мірою було корисним".

Поклонська дала інтерв'ю українському журналісту Дмитру Гордону.

Прокуратура АРК підозрює екс-"прокурора" окупованого Криму в порушенні законів та звичаїв війни, причетності до незаконного позбавлення волі низки українських громадян.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

Дрони СБУ атакували військовий аеродром "Кущевська" і Слов'янський НПЗ у РФ - джерело

Зеленський вшанував пам'ять жертв радянських політичних репресій

Кількість поранених у Малоданилівській громаді зросла до 16, вісім у важкому стані - поліція

Кількість поранених у Малоданилівській громаді зросла до 15 осіб - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА