21:25 14.05.2020

Вакцина від COVID-19 повинна стати загальним надбанням, виключена з ринкових законів

2 хв читати
Вакцина від COVID-19 повинна стати загальним надбанням, виключена з ринкових законів

Майбутня вакцина від коронавірусу повинна бути доступною якомога швидше, і її слід розподіляти справедливим і рівноправним чином, цитують у четвер французькі ЗМІ заяву Єлисейського палацу.

"Вжиті в останні тижні і місяці зусилля показують необхідність того, щоб вакцина була всесвітнім суспільним надбанням, тобто виключена з ринкових законів", - зазначає канцелярія президента Франції.

У Єлисейському палаці підкреслили, що вакцина повинна бути "доступна всюди, для всіх і одночасно".

Так в Парижі відреагували на зроблену напередодні главою французької фармацевтичної компанії Sanofi (SPB: SNY) Полом Хадсоном заяву про те, що у Сполучених Штатів, ймовірно, буде пріоритет у постачанні майбутньої вакцини від коронавірусу через американське фінансування відповідної дослідницької роботи, яку веде Sanofi.

Така позиція керівника Sanofi викликала обурення і протест французького політичного класу.

Глава відділення Sanofi France Олів'є Богійо спробував пом'якшити заяву свого генерального директора. "Якщо створимо вакцину, вона буде доступна всім, американці і європейці отримають її одночасно", - запевнив він в інтерв'ю телеканалу BFMTV.

За його словами, Хадсона не так зрозуміли, той нібито всього лише хотів, щоб Євросоюз діяв більш ефективно.

Коментуючи в четвер у Брюсселі цю полеміку, офіційний представник Європейської комісії Ерік Мамер заявив, що Євросоюз не передбачає заходів, які б дали переваги європейцям над іншими в використанні майбутньої вакцини проти коронавірусу.

Він зазначив, що Єврокомісія дотримується такої стратегії, "яка дозволить надати в розпорядження всіх, хто цього потребує, будь то в Європі або поза нею, необхідну вакцину для захисту проти COVID-19".

МОЗ Франції зазначив у четвер тенденцію зниження кількості госпіталізованих через коронавірус пацієнтів, яка триває кілька тижнів.

Нині госпіталізовано 20 463 особи. Це на 608 менше, ніж напередодні. У реанімаційних відділеннях перебувають 2 299 пацієнтів, на 129 менше, ніж днем раніше.

Всього за час епідемії в країні були госпіталізовані з діагнозом коронавірусу 97 844 особи. За цей час виписалися з лікарень 59 605 людей.

У Франції за минулу добу помер 351 заражений коронавірусом (83 напередодні), всього з початку епідемії налічується 27 425 смертей.

З середи зареєстровано 622 нових інфікованих COVID-19, за період епідемії їх кількість досягла 141 356 виявлених випадків.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова УІНП сподівається, що київська влада або якийсь меценат усе-таки створять Музей монументальної пропаганди

Голова УІНП вважає за необхідне обмежити запровадження нових пам'ятних дат до закінчення російсько-української війни

Найближчі дні в Україні будуть теплими, в деяких областях пройдуть невеликі дощі

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА