10:58 15.05.2020

Держлікслужба розпочала позапланову перевірку ПЛР-тестів українського виробника "Укргентех"

2 хв читати
Держлікслужба розпочала позапланову перевірку ПЛР-тестів українського виробника "Укргентех"

Державна служба з лікарських засобів і контролю за наркотиками (Держлікслужба) проводить позапланову перевірку ПЛР-тестів українського виробника ТОВ "Укргентех", повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Наразі Держлікслужба, згідно зі своїми повноваженнями, проводить позапланову перевірку. Вона передала ці ПЛР-тест-системи до незалежної лабораторії, яка відповідно сертифікована. Після отримання звітів цієї лабораторії з випробувань буде ухвалено остаточне рішення", - сказав він на брифінгу в п'ятницю.

Степанов наголосив, що "виробник несе повну відповідальність за використання цих тест-систем, зокрема кримінальну відповідальність".

Степанов також повідомив, що, крім вітчизняних ПЛР-тестів, в українських лабораторіях використовують також китайські, корейські та чеські тест-системи.

Степанов зазначив, що проблеми з тест-системами виробництва "Укргентех" не були системними і усувалися після відповідного налаштування лабораторного обладнання.

"Щойно ці тести були допущені на ринок, вони з'явилися в наших лабораторних центрах. Згідно з тим, що мені доповідали, проблеми виникали лише в деяких лабораторіях, вони були викликані насамперед налаштуванням обладнання з роботою цих тест-систем. Коли ці налаштування були проведені, вони всі працювали, і у нас не виникало проблем", - сказав він.

За словами Степанова, проблеми з тест-системами виробництва "Укргентех" виникали в Київській референс-лабораторії.

Як повідомлялося, ТОВ "Укргентех" здійснило 24 квітня перше постачання 2 тис. ПЛР-систем. Одна ПЛР-система налічує майже 100 тестів.

На початку травня у низці інтернет-видань поширили інформацію, що Центр громадського здоров'я поінформував головного санлікаря, голову Держлікслужби та "Укргентех", що під час перевірки тест-систем виробництва "Укргентех" виявилося, що чутливість і специфічність тест-системи не відповідає значенню, заявленому виробником, тому вони не вважаються верифікованими і їх не можуть використовувати медичні заклади для діагностики COVID-19.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА