17:09 18.05.2020

Суд обрав запобіжний захід ще одній підозрюваній у справі про пожежу в Одеському коледжі

2 хв читати
Суд обрав запобіжний захід ще одній підозрюваній у справі про пожежу в Одеському коледжі

Київський районний суд Одеси обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту завідувачці денного відділення Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, де в грудні 2019 року відбулася пожежа.

"За версією слідства, 4 грудня 2019 року на початку робочого дня жінка увімкнула електричний обігрівач у своєму кабінеті на третьому поверсі. Через деякий час вона зачинила двері та залишила без нагляду електроприлад, унаслідок аварійного режиму роботи якого сталася пожежа, що призвела до трагічної загибелі 16 осіб", - повідомляється на сайті суду в понеділок.

У повідомленні наголошується, що жінку підозрюють у порушенні вимог пожежної безпеки (ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу України) і слідчий суддя ухвалив відповідне рішення, задовольнивши клопотання, яке надійшло.

Як повідомлялося, о 10:12 середи, 4 грудня, в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на третьому поверсі шестиповерхового навчального корпусу виникла пожежа, площа якої сягала 4 тис. кв. м. О 14:18 того самого дня пожежу локалізували, проте гасіння окремих осередків займання і тліючих ділянок тривало ще довго.

12 грудня пошукову операцію було завершено, в ДСНС повідомили, що кількість загиблих становить 16 осіб; ідентифікація їхніх тіл завершилася 26 грудня.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

Комісія дійшла висновку, що пожежу в будівлі коледжу спричинило загоряння побутового електричного обладнання на третьому поверсі. З третього поверху полум'я розповсюдилося. Люди не могли евакуюватися, оскільки один із виходів був зачинений. Основними причинами трагедії назвали недбале ставлення керівництва та персоналу коледжу до протипожежної безпеки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА