19:50 18.05.2020

Канада закликала РФ скасувати рішення про заборону меджлісу кримськотатарського народу

1 хв читати
Канада закликала РФ скасувати рішення про заборону меджлісу кримськотатарського народу

Канада закликає Росію скасувати рішення про заборону діяльності меджлісу кримськотатарського народу, заявив міністр закордонних справ Канади Франсуа-Філіп Шампань, додавши, що його країна завжди відстоюватиме суверенітет і територіальну цілісність України.

"Канада солідарна з кримськотатарським народом у вшануванні пам'яті загиблих та всіх, хто постраждав. Канада, як і раніше, занепокоєна триваючими порушеннями прав людини, вчиненими проти кримських татар на Кримському півострові в умовах російської окупації, включаючи заборону меджлісу - органу самоврядування кримських татар. Ми закликаємо Росію скасувати це рішення. Канада завжди відстоюватиме суверенітет і територіальну цілісність України", - йдеться в заяві Шампаня, розміщеній на сайті уряду Канади в понеділок.

Міністр нагадав, що цього року відзначають 76-ті роковини примусової депортації кримських татар радянською владою в 1944 році.

"Канада не забуває про цю трагедію і страждання сотень тисяч дітей, жінок і чоловіків, насильно депортованих зі своєї споконвічної батьківщини", - наголосив Шампань.

Як повідомлялося, 76 років тому, 18 травня 1944 року, за рішенням Державного комітету оборони СРСР за підписом його голови Йосипа Сталіна розпочалася депортація кримськотатарського народу з території його історичної Батьківщини - Криму - до віддалених районів Узбекистану, Казахстану та Російської Федерації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада ухвалила закон про надання адмінпослуг українцям, зокрема за кордоном

Переговори про вступ України до ЄС мають розпочатися якнайшвидше - Мецола

Позиція Європарламенту буде значущою для оборонної підтримки України - Зеленський

Між рішенням партнерів про постачання Україні зброї та її потраплянням на фронт відстань уже не в кілометрах, а, на жаль, у тижнях і місяцях - Зеленський

Путін в інформаційному акваріумі й не має наміру зупинятися - Зеленський

Дрон СБУ вдарив по НПЗ у російській Башкирії, подолавши рекордні 1500 км - джерело

Зеленський призначив Залужного послом у Великій Британії

Будівництву НВМК у Гатненській громаді біля Києва протистоять, зокрема, проплачені люди - заступник директора

Дмитра Герегу знову призначено командувачем Сил підтримки ЗСУ

Президент підписав указ про звільнення Залужного з військової служби

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА