18:54 22.05.2020

Зеленський у відповіді на петицію про Києво-Печерську Лавру зазначив, що об'єктами держвласності управляє Кабмін

2 хв читати
Зеленський у відповіді на петицію про Києво-Печерську Лавру зазначив, що об'єктами держвласності управляє Кабмін

Президент України Володимир Зеленський у відповіді на електронну петицію із закликом припинити використання Києво-Печерської лаври Українською православною церквою (Московського патріархату) шляхом розірвання договору оренди та передати Лавру у використання Православній церкві України (ПЦУ) зазначив, що відповідно до закону об'єктами державної власності управляє Кабінет Міністрів України.

"Згідно з п. 1 ст. 5 закону України "Про управління об'єктами державної власності", Кабінет Міністрів України є суб'єктом управління, що визначає об'єкти управління державної власності, стосовно яких виконує функції з управління, а також об'єкти управління державної власності, повноваження з управління якими передаються іншим суб'єктам управління", - йдеться у відповіді глави держави на петицію.

Зеленський нагадав, що відповідно до п. 5 ст. 116 Конституції України Кабінет Міністрів здійснює управління об'єктами державної власності відповідно до закону.

"Повноваження Кабінету Міністрів України у сфері економіки щодо здійснення відповідно до закону управління об'єктами державної власності, зокрема корпоративними правами, делегування в установленому законом порядку окремих повноважень щодо управління зазначеними об'єктами міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади, визначені законом України "Про Кабінет Міністрів України "(абзац 4 пункту 1 частини 1 ст. 20)", - зазначив він.

29 квітня електронна петиція із закликом до президента Зеленського припинити використання Києво-Печерської Лаври УПЦ (МП) шляхом розірвання договору оренди та передати Лавру у використання ПЦУ набрала необхідні 25 тис. голосів для її розгляду.

"Києво-Печерська лавра тисячу років є однією з найбільших святинь українського народу. Православна церква України (ПЦУ) - автокефальна православна церква на території України, п'ятнадцята в диптиху. Константинопольська церква вважає ПЦУ єдиною канонічною правонаступницею Київської митрополії. ПЦУ утворилася внаслідок об'єднання трьох українських православних церков: УПЦ КП, УАПЦ та УПЦ МП. Цілком справедливо, щоб духовну святиню використовувала православна конфесія яка визнана православним світом автокефальною православною церквою на території України", - йшлося в тексті петиції, яка була розміщена на сайті президента 15 квітня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА