08:41 28.05.2020

Справу фіндиректора Huawei розглянуть в Канаді всупереч зусиллям адвокатів

2 хв читати
Справу фіндиректора Huawei розглянуть в Канаді всупереч зусиллям адвокатів

Адвокатам фінансового директора китайської компанії Huawei Мен Ваньчжоу не вдалося зупинити розгляд справи про її екстрадицію в США, повідомив телеканал CNN.

Канадський суд вирішив продовжити роботу з цього питання. Зараз суд перевіряє дії Мен Ваньчжоу, за які США вимагають її екстрадиції, і з'ясовує, чи вважаються вони злочином на території Канади. За канадськими законами, це підготовчий етап, коли розглядається справа про екстрадицію.

Мен Ваньчжоу на слуханнях заявила, що заходи, вжиті щодо її затримання, обшук і допит - незаконні. Суд прийняв ці заяви до відома.

Фіндиректора, дочку засновника компанії Huawei, затримали 1 грудня 2018 у аеропорту Ванкувера за запитом США. Пізніше її відпустили під заставу.

У США її звинувачують в шахрайстві і порушенні американських санкцій стосовно Ірану. Звинувачення стверджує, що Huawei порушувала санкції США, продавала обладнання Ірану, а Мен Ваньчжоу ввела в оману банк HSBC щодо діяльності Huawei в Ірані.

Зараз Мен Ваньчжоу живе в одному зі своїх будинків у Ванкувері. Вона заперечує будь-які звинувачення, а її адвокати стверджують, що справа стосовно фіндиректора китайської компанії політично мотивована.

Мен Ваньчжоу затримали в день, коли президент США Дональд Трамп і голова КНР Сі Цзіньпін проводили зустріч, присвячену торгівлі.

Прокуратура в Канаді стверджувала, що затримання Мен Ваньчжоу не пов'язане з торговельними розбіжностями між Китаєм і США. Однак Трамп потім заявив, що він може втрутитися в справу Мен Ваньчжоу, якщо це допоможе укласти торговельну угоду з Китаєм.

Минулого року Китай заарештував двох громадян Канади Майкла Коврига та Майкла Спавора за підозрою в підриві національної безпеки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

ШААС відхилив апеляційну скаргу "УЕМ" у справі про відновлення видобутку газу на Сахалінському родовищі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА