19:12 28.05.2020

Нардеп Наливайченко вимагає від керівництва НАБУ і СБУ розслідувати законність дій членів НКРЕКП за підтримки Геруса

2 хв читати
Нардеп Наливайченко вимагає від керівництва НАБУ і СБУ розслідувати законність дій членів НКРЕКП за підтримки Геруса

Народний депутат фракції "Батьківщина" Валентин Наливайченко вимагає від керівників Національного антикорупційного бюро (НАБУ) і Служби безпеки України (СБУ) Артема Ситника і Івана Баканова провести розслідування можливої протиправної діяльності членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) за підтримки голови парламентського комітету з питань енергетики Андрія Геруса (фракція "Слуга народу").

"Я направив депутатські запити і вимагаю від силовиків провести ґрунтовне розслідування всіх фактів топ-корупції, які представлені в документах, опублікованих сьогодні. Для розслідування є всі підстави, і вони мають усі повноваження. Герус, засновники прокладок, керівництво Укрзалізниці та міністр інфраструктури Криклій повинні постати перед судом", - написав Наливайченко в четвер на своїй сторінці в Facebook, проілюструвавши повідомлення сканами депутатських звернень до голів силових відомств.

"В умовах даного ринку електроенергії, введеного НКРЕКП, реальний сектор економіки потерпає від перманентних збитків у той час, як спекулянти, які маніпулюють ринком, отримують надприбутки", - йдеться в депутатському зверненні Наливайченка до Ситника.

На думку парламентарія, дії посадових осіб НКРЕКП призвели до кризи на ринку електроенергії в Україні і можуть кваліфікуватися, як зловживання владою або службовим становищем (ст.364 Кримінального кодексу), а також як державна зрада (ст.111 КК).

Наливайченко нагадав, що вимагав реакції силових структур після того, як в минулому році Герус проштовхнув у парламенті поправку, якою відкрив експорт електроенергії з РФ від компанії, що перебуває під санкціями США.

Раніше народний депутат Олексій Гончаренко (фракція "Європейська солідарність") заявив про корупційні схеми заробітку через прокладки між столичним комунальним підприємством "Київтеплоенерго" і державною Укрзалізницею", до яких нібито причетний Герус.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА