19:22 28.05.2020

ВАКС підтвердив угоду про визнання винуватості одного з фігурантів справи про хабар голові ФДМ, він отримав 3 роки умовно

2 хв читати
ВАКС підтвердив угоду про визнання винуватості одного з фігурантів справи про хабар голові ФДМ, він отримав 3 роки умовно

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) затвердив угоду про визнання винуватості між прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) і екс-адвокатом, обвинуваченим у дачі хабара, в справі про надання неправомірної вигоди голові Фонду державного майна України.

Угода була затверджена на засіданні суду в четвер, 28 травня, повідомляє прес-служба ВАКС у соцмережі Facebook.

"Суд визнав обвинуваченого винним і призначив йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі. Водночас, згідно зі ст. 75 КК України, суд звільнив обвинуваченого від відбування покарання у вигляді позбавлення волі з випробувальним терміном на 3 роки. На нього також поклали додаткові обов'язки: повідомляти уповноважений орган пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання; періодично з'являтися для реєстрації в уповноважений орган з питань пробації, і не виїжджати з України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації", - зазначається в повідомленні.

Розглянувши надані сторонами матеріали і вислухавши учасників кримінального провадження, суд дійшов висновку, що укладена угода не суперечить вимогам чинного законодавства України.

Також суд визнав обставини, що пом'якшують покарання: щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину обвинуваченим; вчинення кримінальних злочинів особою похилого віку.

Як повідомлялося, восени 2019 роки троє людей, серед яких луганський бізнесмен, запропонували голові ФДМ $ 5 млн неправомірної вигоди в обмін на призначення на посаду директора ВАТ "Одеський припортовий завод", 99,5% акцій якого належать державі, заздалегідь визначеної особи і сприяння в здійсненні господарської діяльності із зазначеним підприємством. За задумом, призначений керівник державного підприємства нібито мав сприяти співпраці між заводом і певним колом приватних компаній, пов'язаних з ініціаторами корупційного злочину.

За інформацією Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, розслідування було розпочато в листопаді 2019 року за заявою глави ФДМ.

Підозрювані планували надавати неправомірну вигоду частинами протягом року з моменту досягнення домовленостей.

30 січня зловмисники були затримані безпосередньо після надання першої частини неправомірної вигоди в розмірі $ 50 тис.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА