19:29 29.05.2020

Двох співробітників спецслужб РФ підозрюють у підбурюванні громадян України до вчинення держзради

1 хв читати
Двох співробітників спецслужб РФ підозрюють у підбурюванні громадян України до вчинення держзради

За процесуального керівництва департаменту злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, Офісу генерального прокурора на підставі зібраних доказів двом громадянам Російської Федерації повідомлено про підозру в підбурюванні громадян України до вчинення державної зради за попередньою змовою групою осіб.

Як повідомляє в п'ятницю прес-служба Офісу генпрокурора, про підозру повідомлено офіцеру 3-го оперативного відділу 316-го розвідувального центру Головного управління Генерального штабу ЗС РФ і працівнику ФСБ РФ.

"За даними слідства, співробітники спецслужб РФ у 2016-2019 роках залучили до конфіденційного співробітництва двох громадян України з метою збору відомостей військового характеру щодо Збройних сил України для проведення діяльності на шкоду суверенітету, територіальній цілісності, недоторканності та обороноздатності України", - йдеться в повідомленні.

В офісі наголошують, що встановлені факти вербування громадян України співробітниками спецслужб РФ свідчать про продовження ведення країною-агресором підривної діяльності проти України.

Максимальне покарання за інкримінованими росіянам статтями передбачено у вигляді позбавлення волі до 15 років із конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснює Головне слідче управління Служби безпеки України. Оперативний супровід забезпечує департамент контррозвідки СБ України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА