19:07 01.06.2020

У справі про зґвалтування у Кагарлицькому відділенні поліції можуть з'явитися нові підозрювані

2 хв читати
У справі про зґвалтування у Кагарлицькому відділенні поліції можуть з'явитися нові підозрювані

Кількість підозрюваних у справі про зґвалтування у відділенні поліції у Кагарлику може збільшитися, заявляє голова парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський.

"Найближчим часом однозначно перелік підозрюваних і у цій справі розшириться: там не лише двоє осіб (підозрюваних - ІФ), - і, можливо, й щодо інших справ", - сказав Монастирський журналістам після засідання комітету в понеділок у Києві.

Він повідомив, що за "кагарлицькою справою" відбувається оцінювання кожної посадової особи міського відділення поліції, "від керівника до чергового", на відповідність їхньої діяльності службовим обов'язкам, які вони мали виконувати.

"Членів комітету вразила та ситуація, що працівники Кагарлицького відділення поліції абсолютно були впевнені у своїй безкарності. Вони навіть не намагалися приховати сліди цього злочину", - зазначив Монастирський.

Він розповів, що особисто був у цьому відділенні поліції і бачив сліди крові в одному з приміщень, які співробітники поліції навіть не намагалися змити.

Монастирський уточнив, то розслідуванням "кагарлицької справи" займаються майже 20 слідчих Державного бюро розслідувань.

"Наразі відбуваються 43 експертизи, призначені у цій справі", - повідомив народний депутат.

За його словами, затримані поліцейські не визнають, що скоїли злочини і заявляють, що жінка сама погодилася на статевий зв'язок.

Як повідомлялося, 24 травня до поліції надійшло повідомлення про те, що до лікарні Кагарлика звернулася жінка, 1994 р. н., із повідомленням про побиття та зґвалтування. За її словами, до цих правопорушень причетні співробітники поліції. Першочергова перевірка повідомлення співробітниками департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції підтвердила причетність поліцейських до побиття та зґвалтування жінки, яку напередодні доставляли до відділу поліції для надання пояснень щодо крадіжок майна.

Співробітники органів внутрішньої безпеки Нацполіції затримали двох співробітників місцевого відділу поліції, нині вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Усю інформацію про інцидент передано до Державного бюро розслідувань. Розпочато кримінальне провадження за ст. 152 (зґвалтування) Кримінального кодексу України

Представники Київського обласного управління поліції відряджені до м. Кагарлика, де здійснюватимуть керівництво місцевим відділом поліції, який був у повному складі відправлений на переатестацію після інциденту з побиттям і зґвалтуванням затриманої жінки, до чого виявилися причетні місцеві правоохоронці.

26 травня Голосіївський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді безальтернативного тримання під вартою поліцейським Кагарлицького відділення поліції Київської області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

Голова УІНП: Із декомунізацією ми точно вже на фінальній стадії, але економічний аспект може затримати ці процеси

За добу на Харківщині внаслідок обстрілів загинули 12 мирних жителів - Синєгубов

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, вісім поранених

Ворог атакував Полтавську та Дніпропетровську область БПЛА

На Львівщину залетіли три ворожі БПЛА, усі ліквідовані - Козицький

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА