08:37 05.06.2020

Територія навколо Білого дому залишиться закритою до 10 червня через протести у Вашингтоні

1 хв читати
Територія навколо Білого дому залишиться закритою до 10 червня через протести у Вашингтоні

Територія навколо комплексу Білого дому, зокрема вся площа Лафаєт, залишиться закритою для публіки до 10 червня через триваючі протести, повідомив у четвер представник Секретної служби США.

"Секретна служба США в координації з парковою поліцією США оголошує про закриття районів всередині й навколо комплексу Білого дому. Ці закриття спрямовані на підтримання необхідних заходів безпеки навколо комплексу Білого дому, а також на забезпечення можливості проведення мирних демонстрацій. Було зведено охоронну огорожу, і ці райони чітко позначені", - йдеться в заяві прес-секретаря Секретної служби США.

Уточнюється, що Еліпс на південній стороні Білого дому, E-стріт і її тротуари між 15-ою і 17-ою вулицями, Пенсильванія-авеню між 15-ою і 17-ою вулицями і весь парк на північ від будівлі залишаться закритими ще на тиждень.

Останніми днями навколо Білого дому було зведено паркани і бар'єри, щоб тримати демонстрантів на відстані. Протести тривали у Вашингтоні протягом останнього тижня.

Протести в США розпочалися у відповідь на смерть афроамериканця Джорджа Флойда. Поліцейські затримали чоловіка 25 травня в Міннеаполісі. Під час затримання один із поліцейських натиснув на шию Флойда коліном. Згодом афроамериканець помер у реанімації, а відео його затримання потрапило в інтернет. У багатьох містах США мирні акції протестів переросли в безлади, сутички з поліцією і погроми. Останніми днями обстановка стала нормалізуватися.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верховний Суд визнав нинішній склад Держкіно нелегітимним

Міжнародний кримінальний суд розслідує російські кібератаки на цивільну інфраструктуру України як можливі воєнні злочини

Сиріл Рамафоса переобраний президентом ПАР

Одна людина загинула та семеро поранені внаслідок обстрілів прикордонних громад Сумської області

Шмигаль прокоментував рішення G7 про конфіскацію активів РФ та виплату їй компенсацій

На фронті сталося 81 бойове зіткнення, з них 29 – на Покровському напрямку

Окупанти за добу завдали 6 ракетних та 38 авіаударів по Україні

Українська авіація та ракетні війська завдали ударів по 15 місцях скупчення противника

Посли ЄС у принципі домовилися про переговорні рамках вступу України до ЄС. Міжурядова конференція запланована на 25 червня

В Одесі відкрився Black Sea Security Forum, присвячений безпеці в регіоні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА