19:02 11.06.2020

Насалик відмовився від своїх адвокатів у справі про недостовірні дані в деклараціях і запросив державного захисника

3 хв читати
Насалик відмовився від своїх адвокатів у справі про недостовірні дані в деклараціях і запросив державного захисника

Екс-міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик на суді у справі про внесення недостовірних даних до декларацій за 2015-2018 роки відмовився від своїх захисників, повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

"На засіданні адвокати обвинувачуваного подали до суду клопотання про визнання доказів очевидно недопустимими – йдеться про показання одного зі свідків у справі та клопотання про виключення додаткової угоди до договору позики із числа доказів як недопустимого – оскільки угоду так і не було укладено", - зазначається в повідомленні.

Крім того, сторона захисту подала до суду заяву про порушення права на захист, мотивуючи її, зокрема, нероз’ясненням суті обвинувачення, обмеженням права на збирання та подання до суду доказів, а також пріоритетом під час розгляду – короткий строк вирішення справи є для суду важливішим ніж справедливий розгляд.

"Суд, заслухавши доводи сторін, відмовив у задоволенні вищезазначених клопотань і заяви. Після чого обвинувачений заявив власне клопотання про відмову від свого захисту та попросив про призначення державного адвоката", - повідомляють у САП.

Суд задовольнив це клопотання і призначив наступне засідання на 17 червня 2020 року. До цього часу Насалику мають призначити нового захисника.

Як повідомлялося, розслідування встановило, що в 2014 році Насалик отримав у позику $1,249 млн від фізичної особи. Проте, порушуючи вимоги закону України "Про запобігання корупції", чиновник не зазначив цю інформацію в щорічних деклараціях.

Дії міністра кваліфіковано за ст. 366-1 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 2,500 тис. до 3 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на термін від 150 до 240 годин, або позбавлення волі на строк до двох років із позбавленням права обіймати певні посади або провадити певну діяльність на строк до трьох років.

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) 9 липня 2019 року за узгодженням із прокурором САП повідомили про підозру Насалику щодо внесення до електронних декларацій недостовірних відомостей.

Насалик вважає безпідставним повідомлення НАБУ і САП про підозру.

"Ніякого обшуку в моєму будинку в Козині не було, як не було і розписок - тільки "липа", що вже встановила експертиза Міністерства внутрішніх справ (МВС) і СБУ. А щодо підозри НАБУ і САП про нібито декларування мною недостовірної інформації, то повідомляю, що цю підозру булопідготовлено на підставі відповідного рішення Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), яке було визнано незаконним і скасовано за рішенням Верховного Суду України ще 10 квітня 2019 року", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

7 серпня 2019 року детективи НАБУ прийняли рішення про завершення досудового розслідування і відкриття матеріалів у кримінальному провадженні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Через ворожий обстріл у Дніпропетровській області поранено троє людей

Голову Броварської райадміністрації, який вчинив резонансну ДТП, звільнено з посади

Росіяни продовжили завдавати ударів по південних регіонах України, є загиблі та постраждалі

Росіянам вдалося прорватися і закріпитися в частині Очеретиного - ОСУВ "Хортиця"

Японія приєдналася до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей

Росіяни обстріляли Козацьке, постраждали троє людей

Під Вовчанськом ворожий дрон влучив у вантажівку, водій важко поранений - Синєгубов

Австралія виділяє Україні пакет у 100 млн доларів - міністр оборони Марлз

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА