21:52 11.06.2020

Денісова наполягає на створенні комісії з пошуку безвісти зниклих осіб за невстановлених обставин

1 хв читати
Денісова наполягає на створенні комісії з пошуку безвісти зниклих осіб за невстановлених обставин

В Україні має бути створена комісія з пошуку безвісти зниклих, заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова на зустрічі з рідними українських полонених, політв'язнів, незаконно утримуваних Росією, і осіб, які вважаються зниклими безвісти.

"Обговорили необхідність створення комісії з пошуку безвісти зниклих осіб при невстановлених обставинах. Повідомила, що невідкладно звернулася до прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля із зазначеної проблеми", - написала вона в соцмережі Facebook.

Денісова також представила учасникам зустрічі Олега Чуйка, призначеного представником омбудсмена у справах захисту прав військовослужбовців у Консультативну раду у справах ветеранів при президенті України.

"Мій представник у справах захисту прав військовослужбовців 12 червня буде присутній на спільній зустрічі представника України в робочій підгрупі з гуманітарних питань Галини Третьякової з рідними цивільних заручників і військовополонених, які незаконно утримуються на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей, де висловить мою позицію щодо формування списків і процесу переговорів", - уточнила омбудсмен.

Денісова наголосила, що продовжує оперативне реагування на всі випадки порушення прав українських полонених і політв'язнів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХИ В ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Генштаб ЗСУ про ситуацію на Харківському напрямку

Зеленський запросив узяти участь у Саміті миру президента Аргентини, прем'єр-міністра Ісландії та Вселенського патріарха

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА