07:59 18.06.2020

У Харкові планується створити єдину систему відеоспостереження

2 хв читати
У Харкові планується створити єдину систему відеоспостереження

Влада Харкова спільно з правоохоронними органами працює над створенням в місті єдиної системи відеоспостереження.

"Ми бачимо дуже потужний фундамент для реалізації даного проекту і розуміємо, для того щоб якісно підняти рівень безпеки в місті, треба зробити не так багато", - цитує прес-служба заступника міського голови Харкова Олега Дробота.

За його словами, в місті вже встановлено понад 3,5 тис. камер, є програмне забезпечення і якісний інтернет-зв'язок між місцями, де встановлені камери.

"Наше завдання сьогодні - об'єднати всі ці камери в одну систему, щоб правоохоронці могли отримувати доступ до цього відеопотоку не за паперовими запитами, які обробляються кілька днів, а автоматично. Ця інформація повинна бути з цифровим слідом і відповідною аналітикою, яка дозволить оперативно відпрацьовувати ситуації щодо різних правопорушень", - сказав Дробот.

Він повідомив, що Нацполіція надала інформацію про те, де ще необхідно встановити додаткові камери, які завдання вони мають виконувати і якою аналітикою володіти.

"Встановлені в потрібних місцях 300 камер можуть на десятки відсотків збільшити розкриваність злочинів, зменшити рівень злочинності і загалом підвищити безпеку в місті", - сказав Дробот.

Він нагадав, що система відеоспостереження вже є в навчальних і медичних установах, більшості парків, скверів та місцях масового перебування людей. Також частина камер встановлена на перехрестях і магістралях міста, деякі з них оснащені функцією розпізнавання номерних знаків, кольору автомобіля тощо.

Планується, що після впровадження єдиної системи відеоспостереження вся інформація з міських камер буде надходити на центральний сервер, розміщений на базі міськради, а доступ до неї буде надано тільки відповідним правоохоронним органам і міським структурам.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

Результатом Саміту миру має стати комюніке лідерів - Зеленський

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

УЗ повідомила про навмисний підпал релейної шафи на Одещині

Український Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими готовий до обмінів із РФ у будь-який момент

Унаслідок ворожих обстрілів поранено п'ятеро людей у Михайлівці Донецької області - ОВА

У Києві демонтували Десятинний храм УПЦ (МП) на території Національного музею історії України

Палата представників США ухвалила законопроєкт про безперебійне постачання зброї Ізраїлю

Російські війська за добу 438 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА