20:42 22.06.2020

Аваков: Через негоду і паводки на Прикарпатті та Буковині запроваджено надзвичайні заходи безпеки

2 хв читати
Аваков: Через негоду і паводки на Прикарпатті та Буковині запроваджено надзвичайні заходи безпеки

У Івано-Франківській та Чернівецькій областях через різке погіршення погодних умов і сильні дощі почалися паводки, в зв'язку з чим оголошено другий - помаранчевий рівень небезпеки, повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Як повідомляє прес-служба МВС України, Аваков провів робочу нараду, на якій були скоординовані всі сили і засоби МВС для боротьби зі стихією в регіоні.

Так, зазначається, що на місці зараз працюють рятувальники і поліцейські, які проводять повітряний і наземний моніторинг місцевості, проводять евакуацію людей з аварійних будинків, доставляють їжу і воду. Також направлено вертоліт ДСНС "Н225 Super Puma" і працює оперативний штаб.

За словами Авакова, станом на 18:00 на території Івано-Франківської області, через підтоплення постраждали населені пункти в п'яти районах.

"В епіцентрі негоди опинилися 31 житловий будинок та 37 господарств. Задіяно 123 поліцейських і 120 рятувальників, а також 62 одиниці службової техніки. Поліцейські і рятувальники заходять до кожного будинку і перевіряють, чи не залишилися там у небезпеці люди або домашні тварини, допомагають місцевій владі доставляти продукти першої необхідності. Організовано цілодобову роботу штабу. Поліцейські охороняють житло громадян, щоб уникнути мародерства", - зазначив Аваков.

Він також додав, що зараз організовані об'їзні шляхи аварійних ділянок.

"Ситуація змінюється щохвилини, поліцейські і рятувальники працюватимуть і вночі, щоб не залишити людей наодинці з негодою. Організуємо місця для ночівлі та харчування. Станом на зараз - ситуація контрольована. Завтра вранці в регіон прибудуть додаткові сили поліції, рятувальників і нацгвардійців", - зазначив міністр.

Крім того, в Чернівецькій області через сильні дощі піднявся рівень води в річках Прут, Черемош та Брусниця. Розмиті автошляхи та підтоплені мости в 7 населених пунктах.

У відомстві поінформували, що в селі Банилів Вижницького району частково зруйнована дамба, тому місцевих жителів правоохоронці попереджають про можливе відселення з небезпечної зони. До ліквідації наслідків негоди залучено 10 одиниць техніки, 55 співробітників ДСНС, 12 поліцейських.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни скинули КАБи на Херсонську область, є загиблий

Ворог посилив наступальні дії на авдіївському, куп'янському, бахмутському напрямках, широкомасштабного наступу на півночі Харківщини немає - ОСУВ "Хортиця"

У неділю в Україні невеликий дощ прогнозується лише в північних областях

СБУ оголосила набір до ЦСО "А"

Російська армія демонструє нездатність застосовувати боєприпаси по намічених цілях - британська розвідка

На Харківщині тривають бої за н.п. на прикордонні, які перебували в "сірій зоні", українські захисники отримують підкріплення і стабілізують смугу

Понад 1,6 тис. абонентів залишилися без газу в Харківській області через обстріли РФ - Міненерго

ГУР МО України ідентифікувало російських військовослужбовців, які обстрілюють Україну "Кинджалами"

Росіяни здійснили 52 обстріли населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей

Фінал "Євробачення-2024" відбудеться в суботу, Alyona Alyona & Jerry Heil виступлять під №2

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА