12:13 23.06.2020

У Міноборони прояснили ситуацію з виготовленням нагрудного знака "Ветеран війни"

2 хв читати
У Міноборони прояснили ситуацію з виготовленням нагрудного знака "Ветеран війни"

Опис нагрудного знака "Ветеран війни" міститься в постанові Кабінету Міністрів України №302 від 12 травня, повідомила речник Міністерства оборони України Світлана Павловська, додавши, що згідно з документом відзнаку виготовляють з алюмінієвого сплаву.

"Ще в 1994 році Кабінет Міністрів України ухвалив постанову №302 від 12 травня, яка називалась "Про порядок видачі посвідчень і нагрудних знаків ветерана війни". Ця постанова містить опис нагрудного знака "Ветеран війни", і в пункті другому зазначено, що нагрудний знак виготовляється з алюмінієвого сплаву, темно-жовтого кольору і має форму знака зазначених пропорцій. Тож саме алюмінієвий сплав темно-жовтого кольору, а не інші матеріали, стосовно яких звучали припущення у дописах", - сказала вона на онлайн-брифінгу у вівторок.

Павловська нагадала, що критика матеріалів, з яких виготовлено відзнаку "Ветеран війни", з'явилася в повідомленні одного з "активних фейсбукерів" наприкінці минулого тижня.

За її словами, починаючи з 2015 року на професійному рівні тривали дискусії щодо доцільності нагородження та виготовлення цієї відзнаки з урахуванням наявних особливостей технічних характеристик. Але головну роль відіграли чинники невеликої ваги та простоти у виготовленні.

Речник зазначила, що в 2017 році в Міністерстві оборони України, згідно з регламентним документом, було опрацьовано документацію із закупівлі цього нагрудного знака. Наразі кількість нагрудних знаків "Ветеран війни", закуплених лише Міністерством оборони, становить кілька десятків тисяч.

"Замовлення на їх виготовлення відбувалося в рамках чинного законодавства щодо тендерних закупівель. Ці відзнаки замовляє не лише Міністерство оборони України, а й усі інші силові структури, представники яких мають статус учасника бойових дій", - пояснила вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА