15:28 23.06.2020

ВРП за клопотанням Холодницького відсторонила від здійснення правосуддя суддю райсуду Харкова, підозрювану в одержанні хабара

1 хв читати
ВРП за клопотанням Холодницького відсторонила від здійснення правосуддя суддю райсуду Харкова, підозрювану в одержанні хабара

 Вища рада правосуддя (ВРП) на засіданні у вівторок розглянула клопотання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького про тимчасове відсторонення від здійснення правосуддя судді одного з районних судів Харкова.

"Вища рада правосуддя задовольнила клопотання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького про тимчасове відсторонення судді одного з районних судів міста Харкова, викритого на отриманні $4 тис. неправомірної вигоди, від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності", - повідомляється на офіційній сторінці САП у Facebook.

Суддю відсторонено на час досудового розслідування.

Як зазначено в проекті порядку денного засідання, оприлюдненому на офіційному сайті ВРП, Холодницький просив тимчасово відсторонити суддю Дзержинського райсуду Харкова Ірину Грищенко, яка є заступником голови Дзержинського райсуду.

Як повідомлялося, 27 травня детективи НАБУ спільно з СБУ під процесуальним керівництвом САП викрили суддю під час одержання $4 тис. За даними слідства, в обмін на цю суму суддя запропонувала адвокату обвинуваченого ухвалити постанову про повернення його підзахисному понад $30 тис., вилучених у нього під час досудового розслідування.

Після одержання неправомірної вигоди суддя ухвалила відповідну постанову про задоволення клопотання захисту.

28 травня судді повідомили про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

19 червня їй було обрано запобіжний захід у вигляді застави розміром понад 168 тис. грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА