07:51 26.06.2020

Основна версія вибуху в київській багатоповерхівці пов'язана з порушеннями "Київгазу" при обслуговуванні лічильників

2 хв читати
Основна версія вибуху в київській багатоповерхівці пов'язана з порушеннями "Київгазу" при обслуговуванні лічильників

Основна версія вибуху в багатоповерховому будинку в Дарницькому районі Києва пов'язана з можливими порушеннями співробітниками "Київгазу" технології обслуговування лічильників, підозри поки нікому не пред'являлися, повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

В ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1 + 1" у ніч на п'ятницю заступник генерального прокурора Олексій Симоненко нагадав, що органи поліції розслідують кримінальне провадження в зв'язку з вибухом у багатоповерхівці. "У ході розслідування основна версія - вибух побутового газу. Перевіряються й інші версії. Призначено низку складних, комплексних експертиз, за результатами висновків експертів буде остаточна відповідь на це питання", - розповів заступник генпрокурора.

За словами Симоненка, в рамках слідчих дій проводиться виїмка документів. "Насамперед, щодо забезпечення газом і дотримання всіх норм безпеки при цьому", - зазначив заступник генпрокурора.

Відповідаючи на питання про те, чи відкриті провадження стосовно співробітників "Київгазу", оскільки мешканці будинку, в якому стався вибух, скаржилися на запах газу після обслуговування лічильників, Симоненко сказав: "У рамках відкритого провадження в першу чергу в приміщеннях "Київгазу" вилучені всі документи щодо службових обов'язків відповідальних за безпеку осіб, а також документи з обслуговування саме цього будинку. В рамках розслідування буде дана правова оцінка саме дій конкретних посадових осіб".

Зі свого боку заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко додав: "Зараз дійсно немає пред'явлених підозр жодній особі, але основна версія, за якою працює прокуратура разом із поліцією - це перевірка дотримання технології звірки лічильників співробітниками компанії "Київгаз".

Заступник міністра підкреслив: "Дійсно, за тиждень до цього страшного вибуху, який привів до п'яти жертв ... були звірки лічильників. Лічильники знімалися, замінялися на спеціальні трубочки, байпаси, і дійсно були повідомлення від мешканців і свідків, що був запах газу".

У цьому контексті Геращенко продовжив: "Тому основна версія - це перевірка саме цих дій. І якщо буде достатньо підстав вважати, що це неправомірні, непрофесійні дії співробітників компанії ("Київгаз"), то можуть бути позови до суду за компенсацією".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

Голова УІНП: Із декомунізацією ми точно вже на фінальній стадії, але економічний аспект може затримати ці процеси

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА