19:19 29.06.2020

Ізраїль виділив $ 20 тис. на допомогу постраждалим від повені західним регіонам України, спрямовує питну воду, намети, спальні мішки

1 хв читати
Ізраїль виділив $ 20 тис. на допомогу постраждалим від повені західним регіонам України, спрямовує питну воду, намети, спальні мішки

Ізраїль виділив $ 20 тис. (500 тис. грн) для надання термінової допомоги постраждалим від сильної повені західним областям України.

"Коли ми усвідомили масштаби стихійного лиха в Західній Україні, ми працювали з Міністерством закордонних справ в Єрусалимі, щоб виділити спеціальний бюджет для надання надзвичайної допомоги. Бюджет в 500 тис. грн ($ 20 тис.) на закупку базово необхідного", - повідомив посол Ізраїлю в Україні Джоел Ліон The Jerusalem Post.

Як початкове пожертвування, посольство Ізраїлю доправило тисячі пляшок з водою для жертв повені в Чернівцях і Івано-Франківську. Пізніше на цьому тижні також будуть надані намети і сотні спальних мішків.

Видання зазначає, що Ізраїль приєднався до зусиль українського уряду та інших країн з надання гуманітарної допомоги жертвам стихійного лиха, яке було названо найсильнішим за сторіччя.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський під час недавньої поїздки в Івано-Франківську область поставив завдання Кабінету міністрів залучити до відновлення постраждалих від негоди регіонів міжнародну допомогу.

27 червня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що США негайно виділяють постраждалим регіонам $ 100 тис., Ізраїль закупив 25 тис. літрів питної води, а Молдова направляє в Чернівецьку область фуру з обладнанням і матеріалами для боротьби з надзвичайними ситуаціями.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАБУ повідомило про підозри у схемі заволодіння 16 млн грн на закупівлях для МВС

Капітан судна українець Салига потрапив під санкції США через постачання озброєння хуситам

Під час надзвичайних ситуацій власників генераторів через шум не штрафують - МОЗ

ЄС створює Аудиторську раду для контролю Ukraine Facility

За підготовку законопроєкту про перехідне правосуддя на деокупованих територіях відповідає Мін'юст, що передбачено стратегією реінтеграції населення ДОТ - Верещук

Кількість постраждалих від ракетного удару по Полтавському району зросла до 16 людей

Покровський напрямок залишається найбільш напруженим протягом доби - Генштаб ЗСУ

Зеленський про Саміт миру: Це успіх України, але темп ми збавляти не будемо, мир - це завжди шлях

Зеленський про удар по Полтавщині: Нам життєво необхідно посилювати захист неба сучасними системами ППО та авіацією

Україна та Вірменія провели політичні консультації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА