20:30 06.07.2020

Правління НБУ шкодує через вердикт Ради НБУ стосовно Чурія й очікує кадрового рішення нового глави

2 хв читати
Правління НБУ шкодує через вердикт Ради НБУ стосовно Чурія й очікує кадрового рішення нового глави

Правління Національного банку України (НБУ) шкодує через вердикт Ради НБУ, яка в понеділок утрималася погоджувати продовження повноважень заступника глави НБУ Олега Чурія на другий 7-річний термін, й очікує кадрового рішення нового глави, повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" в. о. глави НБУ Катерина Рожкова в понеділок.

"Нам, команді правління НБУ, шкода, що Рада НБУ сьогодні утрималася від ухвалення рішення про призначення Олега Чурія на другий термін. При цьому ми розуміємо, що головною причиною цього є зміна глави НБУ", - зазначила Рожкова.

Вона уточнила, що подавати на погодження кандидата на посаду заступника глави НБУ тепер повинен буде майбутній глава.

"Правління, як і раніше, упевнене, що Чурій з його досвідом роботи на ринку та в НБУ, його компетенціями і його експертизою є найкращим кандидатом на цю посаду", - наголосила в. о. глави НБУ.

Прес-служба Нацбанку додала, що, відповідно до статті 21 закону про НБУ, заступник глави центробанку, термін повноважень якого збіг, обіймає посаду до вступу на посаду нового заступника глави.

Отже, після завершення терміну своїх повноважень 10 липня 2020 року Чурій продовжить виконувати свої обов'язки заступника глави НБУ, йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Рада НБУ 30 червня відмовилася внести до порядку денного питання про призначення Чурія на посаду заступника глави НБУ на повторний термін. Включення цього питання підтримали лише чотири з дев'яти членів Ради НБУ.

Екс-глава центробанку Яків Смолій зазначав, що голова Ради НБУ Богдан Данилишин пропонував йому погодити кандидатуру Чурія з президентом Володимиром Зеленським, тоді як законом про НБУ передбачено, що глава регулятора сам формує команду та затверджує її лише з Радою НБУ.

Після засідання 30 червня Смолій призначив позачергові збори Ради НБУ на 6 липня з метою розгляду цього питання, під час яких орган відмовився затвердити призначення Чурія на повторний термін.

Як уточнював агентству "Інтерфакс-Україна" член Ради НБУ Віктор Козюк, він проголосував "за" призначення Чурія, тоді як решта членів Ради утрималася від голосування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Атаковано три теплоелектростанції ДТЕК

Група Єрмака-Расмуссена розглянула конкретні пропозиції щодо членства України в НАТО

У першому півфіналі визначено десять учасників фіналу "Євробачення-2024", Україна пройшла у наступний етап

Сили оборони відбили 27 атак на авдіївському і 17 на бахмутському напрямку, загалом за добу сталося 84 бойові зіткнення

Ворог за добу здійснив один ракетний та 47 авіаударів

На Київщині від атаки БПЛА та ракет є пошкодження електромереж, також двоє постраждалих і руйнування

Alyona Alyona & Jerry Heil зі сцени першого півфіналу "Євробачення-2024" подякували за підтримку України

Росіяни обстріляли шість громад у прикордонні Сумської області

Ворог атакував артилерією та дронами Дніпропетровську область, є поранений і пошкодження

Поки у Москві лицемірно використовують термін "багатополярність", ми створюємо реальний інструмент реальної багатополярності - Зеленський про Саміт миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА