19:15 22.07.2020

Прокуратура ФРН затримала трьох колишніх топ-менеджерів Wirecard

2 хв читати
Прокуратура ФРН затримала трьох колишніх топ-менеджерів Wirecard

Прокуратура Мюнхена видала ордер на арешт колишнього голови правління компанії Wirecard Маркуса Брауна, повідомило відомство в середу, також, за даними таблоїду Bild, разом із Брауном затримані ще два колишні керівники компанії.

"Обвинувачений доктор Браун ще вчора ввечері з'явився в прокуратуру. Сьогодні протягом дня він постане перед суддею, яка прийме рішення щодо тривалості арешту", - йдеться в повідомленні прокуратури.

Слідство вважає, що разом з іншими підозрюваними Браун шляхом махінацій і підставних осіб фіктивно збільшив суму балансу компанії так, щоб зробити її більш привабливою для інвесторів і клієнтів. Зокрема, керівництво компанії повідомляло про те, що на рахунках двох філіппінських банків лежать активи сумою понад 1,9 млрд євро, що не відповідало дійсності.

Тепер прокуратура підозрює затриманих у маніпуляціях на ринку і багаторазовому порушенні торгового законодавства ФРН.

Компанія Wirecard, яка опікується банківськими операціями, була заснована в 1999 році як стартап. У червні 2020 року компанія нібито провела операції на суму в 1,9 млрд євро, а через кілька днів після цього оголосила про банкрутство. У минулий понеділок газета Handelsblatt повідомила, що колишній топ-менеджер компанії, громадянин Австрії Ян Марсалек нібито може перебувати в Росії. Як стверджує видання, Марсалек знайшов притулок на заході Москви під наглядом ГРУ, перед цим він перевів істотні суми у біткоіни з Дубая в Росію.

Раніше журнал Spiegel у співпраці з платформою журналістських розслідувань Bellingcat повідомив, що Марсалек втік до Білорусі. Передбачається, що 18 червня з Клагенфурта в Австрії Марсалек через Таллінн відправився до Мінська, але через конфлікт між російським керівництвом і президентом Білорусі Олександром Лукашенком для ГРУ було занадто ризиковано залишати Марсалека в сусідній країні, стверджує газета.

За даними видання, Марсалек за останні 10 років побував у Росії понад 60 разів, використовуючи при цьому фальшиві паспорти. У понеділок представник МЗС ФРН Крістофер Бургер не зміг по суті прокоментувати цю інформацію в ЗМІ.

Разом із тим 20 липня джерело в силових структурах заявило "Інтерфаксу", що Марсалек не перетинав державний кордон РФ у пунктах пропуску.

"Державний кордон Росії в міжнародному пункті пропуску він не перетинав", - сказав співрозмовник агентства, коментуючи повідомлення німецьких ЗМІ про те, що Марсалек нині перебуває в підмосковному приватному будинку під контролем російських спецслужб.

Джерело сказало також, що російська влада Марсалека не переслідує.

Раніше прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков повідомив, що Кремль не має інформації про те, що Марсалек нібито перебуває в РФ.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА