17:27 30.07.2020

НАБУ повідомило екс-чиновникам ЗСУ про підозру у зловживаннях, які завдали понад 37 млн грн збитків під час облаштування полігона

2 хв читати
НАБУ повідомило екс-чиновникам ЗСУ про підозру у зловживаннях, які завдали понад 37 млн грн збитків під час облаштування полігона

Під процесуальним керівництвом прокурорів САП детективи НАБУ повідомили про підозру трьом колишнім чиновникам Збройних сил України та двом представникам приватного товариства, зловживання яких під час облаштування військового полігона "Широкий лан" завдали державі збитків на суму понад 37 млн грн.

"Слідство встановило, що у 2017-2018 роках начальник Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних сил України, начальник Управління будівництва, реконструкції та капітального ремонту військових об'єктів Головного КЕУ ЗСУ та начальник відділу технічного нагляду за будівництвом Головного КЕУ ЗСУ в змові з представниками приватного товариства, а саме його директором і бенефіціарним власником, організували прийом робіт і послуг з облаштування польового табору "Широкий лан" у с. Ульянівка Миколаївської області", - повідомляє прес-служба САП у четвер.

Незважаючи на те, що роботи з облаштування польового табору фактично не були виконані, посадові особи ЗСУ все-таки "посприяли" в переказі коштів на рахунки компанії.

Унаслідок цього державі було завдано збитків на суму понад 37 млн грн, що підтверджується висновком Державної аудиторської служби та проведеними у справі експертизами.

"На сьогодні колишнім службовцям Збройних сил України та двом представникам приватного товариства інкримінується скоєння злочинів, передбачених ч.5 ст. 191, ч.1 ст. 366 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. Водночас досудове розслідування триває, встановлюються інші особи, причетні до скоєння цього злочину", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Херсонщині четверо постраждалих після ворожих обстрілів - ОВА

Кількість загиблих у Малоданилівській громаді зросла до п'яти осіб

Найближчими днями в Україні тепло, вдень до 21-26°

Генштаб ЗСУ: на Харківському напрямку противник активних дій не проводив

Генштаб ЗСУ: За добу відбулося 110 бойових зіткнень, втрати ворога сягнули близько 1210 осіб, знищено морський тральщик "Ковровець"

Обмеження електроенергії 19 травня поки що не плануються - Міненерго

У Черкаській області вночі збито два ударні безпілотники, без постраждалих і руйнувань - ОВА

Окупанти обстріляли село на Харківщині, двоє мирних жителів загинули, п'ятеро поранені

Армія РФ прагне захопити Вовчанськ для створення плацдарму з підготовки другого етапу наступу в Харківській області - ISW

Сили ППО за ніч знищили 24 дрони-камікадзе в південних регіонах, 20 із них - в Одеській області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА