17:43 04.08.2020

Верховний Суд відхилив клопотання захисту Мангера у справі про вбивство Гандзюк про перенесення слухання з Херсона до Києва

2 хв читати
Верховний Суд відхилив клопотання захисту Мангера у справі про вбивство Гандзюк про перенесення слухання з Херсона до Києва

Верховний Суд відхилив клопотання захисника голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера про направлення кримінального провадження за обвинуваченням його підзахисного у замовленні вбивства радника мера м. Херсона, активістки Катерини Гандзюк із Києва до Херсона.

"4 серпня 2020 року колегія суддів Третьої судової палати Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду залишила без задоволення клопотання захисника очільника Херсонської обласної ради про направлення кримінального провадження за обвинуваченням цього посадовця та іншої особи в замовленні та організації нападу на радницю міського голови м. Херсона з Печерського районного суду м. Києва до Херсонського міського суду Херсонської області", - повідомляється на сайті Верховного Суду.

У повідомленні не зазначаються прізвища підозрюваного та жертви, але з обставин справи випливає, що йдеться про Мангера та Гандзюк відповідно.

Крім того, колегія суддів Касаційного кримінального суду не задовольнила подання голови Київського апеляційного суду про направлення матеріалів цього кримінального провадження з одного суду до іншого в межах юрисдикції різних апеляційних судів.

Як повідомлялося, 31 липня 2018 року в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою активістку Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але незабаром перевели в медзаклад Києва. 4 листопада Гандзюк померла.

Фігуранти справи - голова Херсонської облради Мангер, помічник народного депутата Ігоря Павловського, екс-учасник АТО Сергій Торбін і Олексій Левін (Москаленко) обвинувачуються у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27 (види співучасті), п. п. 4, 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

15 червня суд дозволив затримати Мангера для примусового приводу на засідання.

Правоохоронці 16 червня доставили Мангера до Києва в Печерський районний суд, де суддя розпочав розгляд клопотання прокурора Офісу генерального прокурора про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

19 червня суд помістив Мангера під варту до 28 липня без права внесення застави.

Суд визнав винними і засудив до позбавлення волі п'ятьох безпосередніх виконавців нападу на Гандзюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА