21:13 05.08.2020

Суд підтвердив законність аукціону, на якому власником заводу "Океан" став екс-начальник Миколаївського морпорту Капацина

2 хв читати
Суд підтвердив законність аукціону, на якому власником заводу "Океан" став екс-начальник Миколаївського морпорту Капацина

Південно-Західний апеляційний господарський суд 4 серпня 2020р підтвердив законність публічного аукціону з продажу цілісного майнового комплексу ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод "Океан" в грудні 2018 року, за підсумками якого власником заводу став Василь Капацина, повідомила прес-служба управління маркетингу заводу.

При цьому уточнюється, що Апеляційний суд відхилив позови чотирьох заявників, зберігши в силі відповідне рішення Господарського суду Миколаївської області від 14 лютого 2020 року. У грудні 2018 року відбувся відкритий аукціон з продажу заводу "Океан". До цього моменту підприємство перебувало в стані ліквідації і мало багатомільйонні борги, а ще раніше, в 2015 році - було визнано банкрутом. За підсумками аукціону новим власником заводу став колишній начальник Миколаївського морського торгового порту Василь Капацина, який викупив підприємство за 112 млн грн.

Після зміни власника, "Океан" почав відновлювати виробництво. На замовлення нідерландської судноплавної компанії Eurobulk завод побудував і відправив замовнику дві баржі, виконав кілька контрактів з виготовлення несучих металоконструкцій для моста на Володимирській гірці і Шулявського шляхопроводу в Києві. На прохання президента України Володимира Зеленського, на заводі в гранично стислі терміни провели металоконструкції для моста через річку Сіверський Донець у станиці Луганської. Крім того, завод відремонтував буксири "Очаків", "Ізмаїлець" і "Зюйд", сухогруз ALICE, а також земснаряд "Ріон".

Законність аукціону оскаржували ТОВ "Океан-Судноремонт", "Бельмондо Індастріз Інк" та "Пойзантер Холдингз ЛТД", а також первинна профспілкова організація заводу в особі її єдиного члена Анатолія Немова. Перераховані компанії пов'язані з Василем Астіоном і Ігорем Ігнатовим, у якого майно заводу перебувало на відповідальному зберіганні в 2016-2018 роках. У результаті за цей період з підприємства зникло майно на суму понад 40 млн грн.

ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод" Океан "(до квітня 2011 року - "Вадан Ярдс Океан", до грудня 2008-го - Damen Shipyard's Okean, до лютого 2001го - "Суднобудівний завод "Океан") спеціалізувалося на виробництві та ремонті контейнеровозів, танкерів, буксирів, барж водотоннажністю до 350 тис. тонн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

За добу на фронті відбулося 97 бойових зіткнень, ЗСУ відбили 28 атак на авдіївському напрямку - Генштаб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА