13:28 06.08.2020

Послуга платних камер у СІЗО вже принесла понад 450 тис. грн - Мін'юст України

2 хв читати
Послуга платних камер у СІЗО вже принесла понад 450 тис. грн - Мін'юст України

Запущена 8 травня у слідчих ізоляторах українських міст послуга платних камер із поліпшеними умовами розміщення вже принесла понад 454 тис. грн, повідомляє прес-служба Міністерства юстиції України.

"За користування платними камерами в слідчих ізоляторах різних міст України вже сплачено понад 454 тис. грн. Станом на 5 серпня цієї послугою скористалися у 13 СІЗО", - йдеться у повідомленні, оприлюдненому в четвер вранці на сторінці Мін'юсту в соцмережі Facebook.

За даними міністерства, найбільші суми були сплачені за користування платними камерами Київського слідчого ізолятора, Полтавської установи виконання покарань і Запорізького слідчого ізолятора.

"Ці три установи разом отримали понад 365 тис. грн", - зазначили в Мін'юсті.

Найменше коштів за перебування в платних камерах отримали поки що у Вільнянській установі виконання покарань - 3,3 тис. грн.

Як повідомлялося, 8 травня міністр юстиції України Денис Малюська повідомив, що в українських слідчих ізоляторах запущено послугу платних камер із поліпшеними умовами розміщення. "Першим упорався Київський СІЗО - запрацювали чотири камери: одна двомісна, одна тримісна та дві чотиримісні. Решта українських СІЗО підтягнуться трохи пізніше. Вартість розміщення в Києві залежить від терміну, за який здійснюється оплата: 2 тис. грн на добу, 8 тис. грн за тиждень і 12 тис. грн на місяць", - написав він на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Отримані кошти СІЗО будуть спрямовувати на підтримання належних умов утримання у безкоштовних камерах та на покриття собівартості утримання камер із поліпшеними умовами", - написав Малюська.

За словами міністра, метою запровадження послуги платних камер є ліквідація корупції та додаткове фінансування для слідчих ізоляторів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА