13:58 07.08.2020

В Україні презентували освітній серіал про онлайн-інструменти протидії домашньому насильству

2 хв читати

Презентація освітнього серіалу "Про протидію домашньому насильству за допомогою онлайн-інструментів" відбулася в Києві у п'ятницю за участю представників державних відомств і дипломатів.

Як повідомляється на сайті Міністерства внутрішніх справ України, серіал презентували заступник міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко, заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич, заступник міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан, а також тимчасово повірений у справах Канади в Україні Руслан Кац.

"МВС та Нацполіція продовжують шукати нові підходи з метою інформування суспільства, для того щоб максимально формувати нульову толерантність до будь-яких проявів насильства, для того щоб зупинити його мовчазне схвалення або виправдовування... Цей серіал - якісно новий продукт, який не лише інформує населення про те що таке домашнє насильство, куди звертатися, як діяти, а також навчає інструментам, які можуть допомогти в разі проблеми домашнього насильства", - сказала Павліченко.

За словами Іонан, із серіалу можна дізнатися "про те, що таке домашнє насильство і яким воно буває, до кого звертатися по допомогу, законодавство та повноваження поліції, планування власної безпеки, та як допомогти постраждалим від домашнього насильства".

Фацевич повідомив, що наразі в Україні працює 45 груп протидії домашньому насильству, повноваження щодо реагування на домашнє насильство є також у патрульної поліції. Для того, щоб запобігання та протидія домашньому насильству були ефективними, необхідно створити довірливу комунікацію між суспільством та поліцією. "Освітній серіал... дає нам можливість створити довірливу комунікацію між населенням та поліцією, щоб ми ефективно реагували на факти домашнього насильства", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У мережі поширюють фейковий лист щодо збору даних школярів для реєстру призовників - Міносвіти

Унаслідок ворожих обстрілів на Дніпропетровщині постраждав чоловік - голова ОВА

На окупованих територіях знову відзначено дефіцит медикаментів - Мінреінтеграції

Ворог 13 разів обстріляв Чернігівську та Сумську області, завдав шести авіаударів на харківському напрямку - Генштаб ЗСУ

Унаслідок ворожого артобстрілу в Херсоні загинув один мирний житель, іще один дістав поранення - прокуратура

Тривають бої біля Стариці та Вовчанська на харківському напрямку - Генштаб ЗСУ

Керівництво Ізраїлю не сприймає планів видати ордери МКС на арешт Нетаньяху і глави ізраїльського Міноборони

У ЄС закликали припинити напади на медичні заклади на палестинських територіях

Раді рекомендують ухвалити в цілому законопроєкт, що зрівнює в правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни

Індія братиме участь у майбутньому Саміті миру в Швейцарії - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА