11:34 13.08.2020

МЗС України скерувало МЗС Білорусі дві ноти про затриманих у цій країні українців - Кулеба

2 хв читати
МЗС України скерувало МЗС Білорусі дві ноти про затриманих у цій країні українців - Кулеба

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявляє, що Україна жорстко захищатиме права та інтереси українських громадян у Білорусі, й скерувало до Міністерства закордонних справ цієї країни запити про всіх затриманих у період з 9 до 12 серпня громадян України та їхнє місцеперебування.

"Україна зацікавлена в тому, щоб Білорусь була суверенною, незалежною і демократичною країною з сильною економікою та стабільними суспільними відносинами. Україна налаштована на конструктивний діалог із білоруською владою, але я хочу наголосити, що ми дуже жорстко захищатимемо права й інтереси українських громадян у Білорусі. Щодо цього ні у кого не має бути жодних ілюзій", - сказав Кулеба на онлайн-брифінгу в четвер.

За словами міністра, МЗС уже скерувало дві ноти до МЗС Білорусі, в яких просить білоруську владу надати інформацію про всіх затриманих у період з 9 до 12 серпня громадян України, а також про їхнє місцеперебування. Кулеба повідомив, що влада не надає такої інформації, і консул по черзі об'їжджає всі місця тимчасового тримання громадян, щоб встановити місце перебування українців.

"Ми вимагаємо негайної зустрічі консула з цими затриманими особами", - наголосив міністр.

Він також зазначив, що МЗС вимагає звільнити цих осіб із метою повернення їх до України.

Як повідомлялося, 12 серпня МЗС України підтвердило інформацію про затримання громадян України Костянтина Рєуцького та Євгена Васильєва у Мінську і повідомило, що встановлює їхнє місцеперебування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА