19:28 29.08.2020

Зеленський підписав закон про підвищення мінімальної зарплати

2 хв читати
Зеленський підписав закон про підвищення мінімальної зарплати

Президент України Володимир Зеленський у суботу ввечері підписав закон про підвищення з 01 вересня 2020 року мінімальної заробітної плати до 5 тис. грн, повідомила прес-служба Офісу президента.

"Президент Володимир Зеленський підписав Закон "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" № 822, який парламент прийняв на позачерговій сесії 25 серпня 2020р.", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, президент ініціював цей закон із метою поліпшення якості життя громадян за рахунок підвищення рівня доходів працюючого населення.

В Офісі президента також нагадали, що підвищення мінімальної зарплати з вересня 2020р. є першим етапом, а другим - стане підвищення з 2021р. до 6 тис.грн, а протягом 2021 року мінімальна зарплата зросте до 6,5 тис. грн.

"Це ті кроки, які ми можемо зробити в напрямі гідного рівня життя українців. З підвищенням мінімальної заробітної плати зростуть і доходи працівників бюджетної сфери: вчителів, вихователів, соцпрацівників, оскільки їх посадові оклади розраховуються за єдиною тарифною сіткою, а також медиків", - заявив Зеленський.

Документ передбачає збільшення мінімальної заробітної плати та встановлення її з 01 вересня 2020 року на рівні 5 тис. грн на місяць.

Разом із тим, з урахуванням зростання мінімальної зарплати Кабінет міністрів України 26 серпня ухвалив рішення про підвищення з 01 вересня 2020 року розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1-го тарифного розряду Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників бюджетної сфери в 2225 грн.

"Додаткові витрати на оплату праці через підвищення розмірів мінімальної заробітної плати та посадового окладу працівника 1-го тарифного розряду ЄТС забезпечені за рахунок економії бюджетних витрат, передбачених в бюджеті на обслуговування державного боргу", - сказано в повідомленні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заяви правоохоронців про реконструкцію тепломереж на вул.Антоновича із залученням бюджетних коштів не відповідають дійсності - "Київтеплоенерго"

Литва передала Україні новий пакет допомоги, що передбачає БПЛА і боєприпаси

У Харкові декілька влучань, виникли пожежі - Терехов

Сіярто заявив, що наклав вето на резолюцію Ради Європи, яка передбачає визнання лише мирного плану Зеленського

Зеленський підписав закон про збільшення штрафів за порушення правил мобілізації

На покровському та курахівському напрямках від початку доби відбито вже по 14 атак - Генштаб ЗСУ

Спільні проєкти Тайваню та Чехії для надання допомоги українцям унікальні - представник уряду Чехії Копечні

Нічні обстріли росіян призвели до тимчасового відключення світла в 7 областях - Міненерго

Україна націоналізувала два літаки, що належали найбільшому виробнику російської зброї, - СБУ

Затримано власника "Укрдонінвесту" бізнесмена Віталія Кропачова

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА