10:53 02.09.2020

Кабмін має намір створити робочу групу з об'єднання "Центренерго" з держшахтами

1 хв читати
Кабмін має намір створити робочу групу з об'єднання "Центренерго" з держшахтами

Кабінет Міністрів має намір створити міжвідомчу робочу групу з відпрацювання питання визначення моделі об'єднання за участю державних вуглевидобувних підприємств і ПАТ "Центренерго".

Відповідний проект постанови, розроблений Фондом державного майна, внесено до порядку денного засідання уряду в середу.

Згідно з проектом постанови, міжвідомча робоча група має визначити модель об'єднання державних вуглевидобувних підприємств і "Центренерго" в місячний термін.

У пояснювальній записці до проекту постанови зазначається, що створення робочої групи потрібне для оптимізації роботи "Центренерго", вугілля державних вуглевидобувних підприємств, забезпечення ринку збуту вугілля вітчизняного походження і безперебійної роботи державних шахт, що є основним споживачем.

На думку авторів проекту постанови, створення об'єднання, зокрема, сприятиме підвищенню інвестиційної привабливості "Центренерго" в розрізі майбутньої приватизації, запланованої на 2021 рік, а також дасть змогу відмовитися від дотацій у вугільну галузь.

Як повідомлялося, Міністерство енергетики 31 серпня заявило, що в майбутній Концепції трансформації вугільних регіонів хоче передбачити створення вертикально інтегрованої компанії у складі "Центренерго" і найефективніших державних вуглевидобувних підприємств.

1 вересня компанія "ДТЕК Добропіллявугілля", що є орендарем цілісного майнового комплексу "Добропіллявугілля", заявила, що виступає за більш плідну співпрацю з ПАТ "Центренерго".

Раніше ідею передання перспективних державних шахт очолюваної ним компанії з подальшою побудовою роботи зі зниження собівартості вугілля, що видобувається ними, підтримав в.о. генерального директора "Центренерго" Олександр Корчинський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА