12:51 08.09.2020

Лероса викликали до ДБР як свідка у справі щодо ухилення від сплати податків - юркомпанія

2 хв читати
Лероса викликали до ДБР як свідка у справі щодо ухилення від сплати податків - юркомпанія

 Позафракційного народного депутата Гео Лероса допитували в Державному бюро розслідувань як свідка в кримінальній справі щодо ухилення від сплати податків у великому розмірі, повідомляє "Міллер, юридична компанія" на своїй сторінці у Facebook.

"Податкової перевірки, яка встановила б наявність у Гео Лероса несплачених податкових зобов'язань, не проводилось. Жодних повідомлень-рішень від Державної податкової служби щодо необхідності оплати заборгованості він також не отримував", - заявляє адвокат нардепа Масі-Мустафа Найєм.

"Міллер, юридична компанія" наводить дані електронної декларації, згідно з якими в 2019 році Лерос заробив приблизно 603 тис. грн.

Юридична компанія звертає увагу, що кримінальна відповідальність за ухилення від сплати податків станом на 2019 р. починається з 2,8 млн грн невиплаченого податку.

"Заробітна плата нарахована нашому клієнту як фізичній особі юридичною особою, а саме управлінням справами апарату Верховної Ради України, яке в цьому випадку виступило податковим агентом та мало сплатити податок на доходи фізичних осіб при виплаті заробітної плати", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Лерос у вівторок прийшов на допит до Державного бюро розслідувань. При цьому на своїй сторінці в соцмережі Facebook він заявив, що всі справи проти нього сфабриковані.

Лерос 1 вересня звинуватив керівництво країни в покриванні корупції та поклав на нього відповідальність за переслідування громадських активістів, журналістів та опозиційних політичних організацій. Того самого дня фракція партії "Слуга народу" ухвалила рішення виключити Лероса зі свого складу.

Раніше Лерос оприлюднив на своїй сторінці у Facebook кілька коротких відеозаписів, на яких людина, схожа на брата глави ОП Андрія Єрмака Дениса, обговорює питання призначення на державні посади. Після цього НАБУ повідомило, що відкрило два кримінальні провадження за фактом публікації та змісту записів розмов Дениса Єрмака (т. зв. справа "плівок Єрмака"), одне з них – стосовно керівника Офісу президента Андрія Єрмака.

28 серпня Лерос повідомив про підпал свого автомобіля невідомими. Поліція розслідує цей інцидент.

2 вересня нардеп заявив, що стосовно нього відкрито два нові кримінальні провадження.

8 грудня Лероса викликали до Державного бюро розслідувань на допит як свідка у справі за ч. 1 ст. 212 (умисне ухилення від сплати податків) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА