18:55 15.09.2020

СБУ розслідує схему постачань авіаційних деталей з "ЛНР" до РФ

2 хв читати
СБУ розслідує схему постачань авіаційних деталей з "ЛНР" до РФ

 Служба безпеки України повідомила про підозру в державній зраді голові правління підприємства на тимчасово непідконтрольній території Луганської області, який організував нелегальні постачання продукції для потреб військово-промислового комплексу Російської Федерації.

"Незаконні оборудки контррозвідники та слідчі СБУ викрили в жовтні минулого року. За даними досудового слідства, менеджмент одного з луганських машинобудівних заводів налагодив постачання комплектуючих для ремонту й обслуговування військової авіації, що перебуває на озброєнні спецслужб і Міністерства оборони країни-агресора. Аби приховати схему, деталі відвантажували на адресу фірми-прокладки та вивозили до Росії через неконтрольовану ділянку кордону", - повідомляє у вівторок прес-центр СБ України.

Слідчі органів безпеки кваліфікували дії голови правління заводу за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 1 ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) та ч. 3 ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України). Його оголошено у розшук.

Раніше повідомлялося про підозру заступникові голови правління і керівникові фінансово-економічного відділу підприємства. Їм інкримінують скоєння злочинів, передбачених ст. 111 і ст. 110-2 КК.

Триває документування протиправних дій інших учасників схеми.

Викриття зловмисників здійснював Департамент контррозвідки спільно зі співробітниками ГУ СБУ в Донецькій і Луганській областях, УСБУ в Харківській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін скасував необхідність проходження ВЛК у разі бронювання та відстрочки від призову для низки посадових осіб

Ексначальник управління UkraineInvest Волянський очолив представництво польської ZPP в Україні

На конференції з відновлення в Берліні укладено понад 100 угод оціночною вартістю майже 16 млрд євро - Шмигаль

Кабмін України виділив додаткові 2,5 млрд грн на відновлення енергосистеми Харківщини

Коаліція "Рамштайн" зобов'язалася виділити понад $98 млрд на військову допомогу Україні - глава Пентагону

З моменту виділення США Україні підтримки на $61 млрд передано тисячі снарядів й обладнання для оборони Харківщини - Остін

Дворічна дитина потонула в басейні на Харківщині

Київ збільшить підтримку Сил оборони ще на 1 млрд грн - Кличко

У п'ятницю в більшості областей України пройдуть дощі, можливі грози, вдень 18-23°, на південному сході до 30°

Аргентина стала новим членом Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА