13:16 16.09.2020

Із вересня до інклюзивних груп дитячих садків пішли 6 тис. дітей з особливими освітніми потребами

1 хв читати
Із вересня до інклюзивних груп дитячих садків пішли 6 тис. дітей з особливими освітніми потребами

Міністерство освіти і науки України повідомило, що з 1 вересня 2020 року 6 тис. дітей з особливими освітніми потребами пішли до інклюзивних груп закладів дошкільної освіти.

"Діти з особливими освітніми потребами навчаються в інклюзивних групах разом зі своїми однолітками. За рахунок субвенції на підтримку осіб з особливими освітніми потребами дітям забезпечено додаткові корекційно-розвиткові та психолого-педагогічні заняття, зокрема індивідуальне заняття з логопедом, психологом чи іншими потрібними фахівцями. Такі заняття додатково оплачують фахівцям, з якими укладають цивільно-правові договори, за рахунок державної субвенції", - йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства освіти і науки.

Також для дитини з особливими освітніми потребами, яка навчається в інклюзивній групі, коштом держави закуповують засоби для навчання (дидактичні матеріали, розвиткові іграшки, спеціальні корекційні програми, обладнання). Закупівля здійснюється відповідно до індивідуальних потреб дитини з урахуванням наданих інклюзивно-ресурсним центром рекомендацій.

Зазначено, що з метою створення індивідуальної програми безпосередньо під потреби дитини в садках створюють команди психолого-педагогічного супроводу, до яких включають педагогічних працівників закладу, психолога, за потреби запрошують представника інклюзивного ресурсного центру.

Для зручної роботи в інклюзивних групах кількість дітей з особливими освітніми потребами має становити не більше ніж три особи, корекційно-розвиткові послуги можуть надаватися як індивідуально, так і в групі від двох до шести дітей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА