16:50 16.09.2020

Фігуранти "другої бахчисарайської групи "Хізб ут-Тахрір" отримали максимальні терміни покарання у колонії суворого режиму - Денісова

2 хв читати
Фігуранти "другої бахчисарайської групи "Хізб ут-Тахрір" отримали максимальні терміни покарання у колонії суворого режиму - Денісова

Ростовський суд засудив фігурантів справи так званої другої бахчисарайської групи "Хізб ут-Тахрір" до максимальних термінів покарання у колонії суворого режиму, повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"110 років колонії суворого режиму на сімох - такий вирок виніс Ростовський суд "другій бахчисарайській групі" у сфабрикованій кримінальній справі "Хізб ут-Тахрір". Восьмого, Ернеста Аметова - виправдали та звільнили з-під варти. Російські прокурори домоглися незаконного ув’язнення кримських татар за злочин, який вони не скоювали", - написала Денісова на сторінці у Facebook у середу.

Так, кримські татари отримали такі максимальні терміни покарання у колонії суворого режиму: Марлен Асанов - 19 років, Мемет Белялов - 18 років, Сервер Муставаєв - 14 років, Едем Смаілов - 13 років, Сайран Салієв - 16 років, Тимур Ібрагімов - 17 років, Сервер Зекер'яєв - 13.

"Країна-агресор не збирається припиняти терор стосовно кримських татар та інших незаконно утримуваних громадян України, порушуючи норми міжнародного права та міжнародні договори, зокрема Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та Загальної декларації прав людини. Засуджую винесене незаконне рішення "Южным окружным военным судом", що у Ростові-на-Дону, нашим співгромадянам!" - наголосила Денісова.

Омбудсмен також закликала представників міжнародних місій, правозахисних організацій та дипкорпусу змусити РФ припинити незаконні затримання та судилища незаконно ув'язнених громадян України і повернути їх на батьківщину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

УЗ повідомила про навмисний підпал релейної шафи на Одещині

Український Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими готовий до обмінів із РФ у будь-який момент

Унаслідок ворожих обстрілів поранено п'ятеро людей у Михайлівці Донецької області - ОВА

У Києві демонтували Десятинний храм УПЦ (МП) на території Національного музею історії України

Палата представників США ухвалила законопроєкт про безперебійне постачання зброї Ізраїлю

Російські війська за добу 438 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Окупанти продовжують обстрілювати прикордоння Сумщини

На Харківщині внаслідок атак агресора загинули дві людини, дев’ятеро поранено

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, двоє загиблих і шестеро поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА