17:01 21.09.2020

Подальший розвиток військової співпраці між Україною та НАТО обговорили Хомчак і голова Військового комітету альянсу Піч

1 хв читати
Подальший розвиток військової співпраці між Україною та НАТО обговорили Хомчак і голова Військового комітету альянсу Піч

Головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Руслан Хомчак під час телефонної розмови з головою Військового комітету НАТО, головним маршалом авіації сером Стюартом Пічем обговорив актуальну ситуацію з безпекою в Україні.

"Було наголошено, що збройна агресія Росії на Донбасі загроза не тільки для України, а й для безпеки та стабільності усіх країн Європи і світу", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сторінці Генштабу ЗСУ в соцмережі Facebook.

Особливу увагу під час розмови сторони приділили подальшому розвитку військової співпраці між Україною та НАТО.

"Головний маршал авіації сер Стюарт Піч подякував за внесок нашої держави в операції НАТО та запевнив про відданість партнерству з Україною і налаштованість на поглиблення співпраці", - йдеться в інформації.

У свою чергу Хомчак подякував за сприяння в наданні Україні статусу члена Програми розширених можливостей НАТО.

"Наша співпраця наповнена практичним змістом. Як приклад, сьогодні розпочалася активна фаза стратегічного командно-штабного навчання "Об’єднані зусилля-2020" за підтримки партнерів України", - акцентував він.

Хомчак зазначив, що СКШН "Об'єднані зусилля-2020" за своїм розмахом, складом сил і засобів та залученням країн-партнерів є унікальним.

Співрозмовники домовилися координувати спільні зусилля і контактувати на регулярній основі й у подальшому, "зокрема йшлося про особисту зустріч".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА