07:30 24.09.2020

Зеленський вважає, що всі держави світу повинні об'єднатися перед глобальними викликами та загрозами сучасності, зокрема, COVID-19

2 хв читати
Зеленський вважає, що всі держави світу повинні об'єднатися перед глобальними викликами та загрозами сучасності, зокрема, COVID-19

Президент України Володимир Зеленський переконаний, що всі держави світу повинні об'єднатися перед глобальними викликами та загрозами сучасності.

"На минулорічній Асамблеї я сказав: більше немає поняття чужої війни. Наша планета вже не така велика. Це доводить справа МН17. Це доводять кліматичні загрози. Проблеми з доступом до їжі та питної води. Те, що наша планета більше не така велика - остаточно довів 2020 й рік. Пожежі в Австралії, які сколихнули всіх. Або збиття Боїнга 737, коли над територією Ірану був збитий український літак, де перебували громадяни України, Канади, Ірану, Афганістану, Великої Британії та Швеції. І звичайно - пандемія COVID-19, поширення якої відбулося блискавично. Людство не встигло навіть загуглити слова "COVID" і "Ухань", як короновірус вже стукав у двері кожного будинку", - сказав він у своєму відеовиступі на пленарному засіданні 75-ї сесії Генасамблеї ООН.

Зеленський звернув увагу, що коронавірус нещадний до будь-кого, йому байдужі наявність у країни ядерної зброї і рівень її ВВП, входить країна в G-7 або G-20, сповідують у ній християнство, іслам, іудаїзм чи інші релігії.

"COVID-19 показав, що глобальний світ - це не тільки світ без кордонів. Це і глобальна відповідальність, коли до протидії спільним загрозам повинно бути залучено не 7, не 20, а, щонайменше, 193 країни. Сьогодні стає зрозуміло, що боротьба з COVID-19 буде тривати не один рік. Навряд чи це остання пандемія, крізь яку нам доведеться пройти. Тому всі ми повинні вийти з нинішньої кризи більш сильними і підготовленими. Це іспит для всіх держав. Погоня за доступом до обмежених ресурсів лише поглибить проблеми. Ми потребуємо щирості в діалозі і дієвої солідарності, тому що саме в цьому полягає цінність багатосторонності", - зазначив він.

Зеленський наголосив, що потрібно разом долати найсерйознішу економічну кризу останніх років. "Очікувані цифри падіння ВВП місцями двозначні. Це не просто статистика, цікава лише вузькому колу експертів. Це зниження якості життя мільярдів людей, зростання загрози голоду для мільйонів. Об'єднання зусиль усіх держав - це абсолютна вимога часу. Україна не може залишитися осторонь і готова робити свій внесок у забезпечення, зокрема, продовольчої безпеки людства", - заявив він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА