10:48 25.09.2020

Біля будівлі Кабміну відбувається акція студентів і тренерів Олімпійського коледжу ім. Піддубного з вимогою відставки уряду й відмови від реорганізації закладу

2 хв читати
Біля будівлі Кабміну відбувається акція студентів і тренерів Олімпійського коледжу ім. Піддубного з вимогою відставки уряду й відмови від реорганізації закладу

Біля будівлі Кабінету Міністрів України в п'ятницю вранці відбувається акція студентів і тренерів Олімпійського коледжу імені Івана Піддубного з вимогою відставки уряду й зупинення реорганізації закладу освіти.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", станом на 10:10 біля будівлі уряду зібралися понад 50 учасників акції. В руках у протестувальників прапори України і прапори з символікою коледжу.

За словами організаторів, підставою для проведення такої акції стало рішення про реорганізацію Олімпійського коледжу ім. Піддубного, ініційоване в.о. міністра освіти Сергієм Шкарлетом і міністром молоді та спорту Вадим Гутцайтом, а також сутички з правоохоронцями, які відбулися напередодні.

Як повідомлялося, на початку вересня до Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов про оскарження розпорядження уряду України щодо реорганізації Олімпійського коледжу ім. Піддубного.

ОАСК відкрив провадження у справі про оскарження розпорядження уряду щодо реорганізації Олімпійського коледжу імені Івана Піддубного. З відповідним позовом до Кабміну і Міносвіти України звернулася профспілка працівників і студентів коледжу.

На думку профспілки, рішення уряду суперечить положенням закону України "Про освіту" та закону України "Про вищу освіту".

24 вересня правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом подій на території Олімпійського коледжу в Києві, де в результаті конфлікту постраждали декілька людей, зокрема силовики. Крім того, попередньо встановлено, що під час роботи ліквідаційної комісії на території коледжу виник конфлікт. Поліцейські втрутилися в ситуацію і припинили протиправні дії, проте в результаті інциденту декілька людей дістали тілесних ушкоджень.

Пізніше в Міністерстві освіти і науки України заявили, що не допустять ліквідації Олімпійського коледжу і наголосили, що його планують лише реорганізувати.

Як зазначається, реорганізація відбуватиметься шляхом приєднання коледжу як відокремленого структурного підрозділу до Національного університету фізичного виховання і спорту України. За коледжем збережуться права фінансово-господарської самостійності, зокрема ведення окремого балансу, відкриття рахунку в органах державної казначейської служби з правом мати код мережі; наявності печатки і штампа. Здобувачі освіти та інші особи, учні в коледжі, продовжать навчання в структурних підрозділах "Олімпійського професійного коледжу імені Івана Піддубного Національного університету фізичного виховання і спорту України" за обраними спеціальностями та джерелами фінансування.

Водночас Міністерство засудило спроби нібито використання учнів коледжу в політичних інтересах і звернулося до Національної поліції з проханням про розслідування інциденту на території коледжу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ розпочала нову хвилю наступу на харківському напрямку, наразі ми зупинили їх артилерією - Зеленський

Президент Словаччини Зузана Чапутова прибула до Києва з прощальним візитом

ВАКС обрав запобіжний захід нардепу Клочку у вигляді 12 млн грн застави - САП

Коментаторами фіналу "Євробачення-2024" в Україні стануть ведучий Мірошниченко та стендап-комік Байдак

Реєстрацію на конкретний час у "єЧергу" для автобусів запущено на чотирьох українсько-румунських пунктах пропуску

Ворог намагався прорвати українську лінію оборони в Харківській області під прикриттям бронетехніки - Міноборони

У сховищі музею Івана Гончара встановлено сучасну систему контролю клімату для збереження цінних експонатів - Кличко

РФ не змогла використати паради 9 травня для демонстрації військової могутності через значні втрати в Україні - британська розвідка

Ухвалено рішення про створення рекрутингового центру з укомплектування військових частин і підрозділів Сухопутних військ

У суботу в Україні місцями короткочасні дощі, температура вдень 14-19° тепла, на півдні та південному сході до 22°

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА