12:55 12.10.2020

Київська влада рекомендує школам розпочати осінні канікули з 21 жовтня - Кличко

2 хв читати
Київська влада рекомендує школам розпочати осінні канікули з 21 жовтня - Кличко

Влада Києва розіслала керівникам навчальних закладів рекомендацію розпочати осінні канікули у школах раніше, з 21 жовтня. Однак рішення залежатиме від епідеміологічної ситуації в місті, заявив міський голова столиці Віталій Кличко.

"Школи на сьогодні можуть розробляти окремі плани навчання. І заздалегідь планувати розклад канікул. Але. Місто вже направило рекомендації керівникам навчальних закладів про те, щоб розпочати осінні канікули раніше - з 21 жовтня. Запропонував таке рішення Департамент освіти і науки з урахуванням рекомендацій Міністерства освіти для запобігання поширенню вірусу. А також - для створення безпечних умов проведення місцевих виборів. Адже більшість виборчих дільниць розміщені саме в навчальних закладах. За парти, після канікул, школярі мають повернутися 29 жовтня", - повідомив Кличко під час онлайн-брифінгу в понеділок.

При цьому мер не виключає, що в разі погіршення епідеміологічної ситуації в місті школярів, можливо, доведеться відправити на дистанційне навчання раніше.

На цей момент школи і дитсадки працюють за визначеним регламентом. Ситуація із захворюваністю на коронавірусну інфекцію в освітніх закладах поки що контрольована, але динаміка негативна.

"На сьогодні в місті закриті на карантин чотири школи - через випадки захворювання серед вчителів. Дві школи у Печерському районі, одна в Оболонському і одна в Подільському. На жаль, зростає кількість класів, відправлених на самоізоляцію через хворобу учнів. На сьогодні на дистанційному навчанні загалом 502 класи у 188 школах", - зазначив Кличко.

Станом на 12 жовтня у Києві на COVID-19 хворіють 480 школярів і 359 педагогів.

У дитячих садках також спостерігається зростання захворюваності. Через виявлені випадків коронавірусу тимчасово закрили 67 груп у 58 садках. Два дитсадки закрито на карантин.

Наповненість дітей у дитсадках столиці - понад 54%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РФ атакує Харківщину, користуючись забороною Україні використовувати західну зброю для ударів по російській території - ISW

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

Результатом Саміту миру має стати комюніке лідерів - Зеленський

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА