15:15 16.10.2020

FAA зняла обмеження для американських цивільних експлуатантів на польоти над Чорним морем під відповідальністю України

2 хв читати
FAA зняла обмеження для американських цивільних експлуатантів на польоти над Чорним морем під відповідальністю України

Федеральна авіаційна адміністрація департаменту транспорту США (FAA) з 27 жовтня 2020 року повністю знімає обмеження для американських цивільних експлуатантів на польоти через повітряний простір над Чорним морем під відповідальністю України.

Як повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України в п'ятницю, в нових Спеціальних федеральних авіаційних правилах США (SFAR 113), зокрема, зазначено, що Україна вжила дієвих заходів щодо гарантування безпеки польотів цивільної авіації в Сімферопольському районі польотної інформації.

За даними міністерства, на основі аналізу звітів моніторингу управління ризиками за останні три з половиною роки зазначено, що в цьому районі кількість випадків, що мали потенційний вплив на безпеку польотів, пов'язаних із російською агресією, знизилася практично до нуля.

"Висновки FAA, як одного з найавторитетніших світових регуляторів з безпеки авіації, про належний рівень безпеки у міжнародному повітряному просторі над відкритим морем, є черговим дуже важливим визнанням для авіаційної спільноти всього світу. Вони ґрунтуються на фаховій оцінці комплексу заходів, які було втілено для мінімізації загроз та підвищення рівня безпеки польотів у західній частині Сімферопольського району польотної інформації", - наводить слова керівника "Украероруху" Андрія Ярмака прес-служба.

Він зазначив, що таке рішення є підтвердженням точності результатів постімплементаційного моніторингу України, а також висновків Агентства Євросоюзу з безпеки польотів, оприлюднених наприкінці серпня 2020 року.

При цьому в повідомленні також зазначено, що FAA продовжила на рік діючу заборону цивільним американським експлуатантам на виконання польотів у східній частині Дніпровського району польотної інформації у зв'язку з наявністю ризиків для цивільної авіації, пов'язаних із конфліктом на сході України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

Ворожий комплекс спостереження "Муром-М" вразили ударні БПЛА в селищі Бєлгородської області

Окупанти за добу завдали два ракетних і 58 авіаударів по Україні, обстріляли понад 120 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА