19:14 21.10.2020

Папа Римський Франциск висловився на підтримку одностатевих цивільних союзів

1 хв читати
Папа Римський Франциск висловився на підтримку одностатевих цивільних союзів

Папа Римський Франциск у середу виступив за те, щоб одностатеві пари отримали можливість зареєструвати цивільні союзи, повідомляє газета "Репуббліка".

"Одностатеві люди мають право бути сім'єю. Вони - діти Божі, і мають право на сім'ю", - йдеться в його заяві.

"У всіх повинна бути можливість створити сім'ю ... Слід створити закон про громадянські союзи, таким чином, ці люди теж будуть під захистом закону", - заявив понтифік.

Цю позицію Папа Римський висловлює не вперше. У 2016 році папа Франциск заявив, що Римській католицькій церкві слід принести вибачення перед гомосексуалістами за те, як Ватикан раніше ставився до них. За його словами, у Церкви немає права засуджувати гомосексуалістів, і вона повинна демонструвати до них повагу.

Крім того, до цього він говорив, що не варто засуджувати священиків за їх нетрадиційну сексуальну орієнтацію. Папа Римський заявляв, що слід пробачити священиків-гомосексуалістів, а їхні гріхи - відпустити.

На відміну від терпимої позиції цього Папи Римського, його попередник Бенедикт XVI видав заборону на прийняття духовного сану людям із нетрадиційною сексуальною орієнтацією.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА