07:34 28.10.2020

NASA виконує консервацію на зонді OSIRIS-REx зразків грунту з астероїда Бенну

2 хв читати
NASA виконує консервацію на зонді OSIRIS-REx зразків грунту з астероїда Бенну

На американському космічному апараті OSIRIS-REx, забрали на минулому тижні пробу грунту з астероїда Бенну в 333 млн км від Землі, у вівторок почалася операція з його переміщення в спеціальний герметичний контейнер, який повинен повернутися в 2023 році, повідомило NASA.

"Така велика кількість матеріалу, яку ми зібрали на Бенну, змусила нас прийняти рішення про прискорення процедури упаковки", - повідомила керівник програми OSIRIS-REx Данте Лауретта. За її словами, операція з перенесення грунту з пробовідбірника в контейнер була викликана витоком дрібних частинок. "Команда працює над прискоренням операції з пакування матеріалу, щоб якомога більше зберегти його для повернення на Землю", - наголосила вона.

За даними NASA, зонд OSIRIS-REx під час торкання поверхні Бенну забрав за допомогою руки-маніпулятора з пробовідбірником значно більше планованих 60 грамів грунту. У зв'язку з великою кількістю захопленого ґрунту з щілин в майларовій заслінці з пробовідбірника, де застрягли великі камені, відлітають дрібні частинки.

З метою зменшення втрат NASA наказало прискорити процес перенесення проби в спеціально призначений для транспортування проби герметичний контейнер на зонді, який раніше планувалося здійснити тільки 2 листопада.

При цьому сама операція може зайняти кілька днів через час проходження сигналу команди з Землі на зонд, яка становить 18,5 хвилини. Таким чином для контролю за виконанням тільки одиночних дій потрібно 37 хвилин.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

ШААС відхилив апеляційну скаргу "УЕМ" у справі про відновлення видобутку газу на Сахалінському родовищі

Графіки погодинних відключень можуть застосовуватися протягом усієї доби вівторка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА