07:00 03.11.2020

Завершено слідство у справі про розтрату експосадовими особами ЗСУ 37 млн грн, виділених на облаштування полігону "Широкий лан"

2 хв читати
Завершено слідство у справі про розтрату експосадовими особами ЗСУ 37 млн грн, виділених на облаштування полігону "Широкий лан"

Прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) прийнято рішення про завершення досудового розслідування, яке здійснювали детективи НАБУ, і відкриття матеріалів у справі про розтрату колишніми посадовими особами Збройних сил України та двома представниками приватного товариства на понад 37 млн грн при облаштуванні військового полігону "Широкий лан", повідомили в прес-службі САП.

"Матеріали справи з 2 листопада відкриті для підозрюваних і їх захисників для ознайомлення. Після цього обвинувальний акт буде направлений в ВАКС для розгляду", - сказано в повідомленні на сайті САП в понеділок.

У САП нагадали, що в 2017-2018 роках начальник Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ, начальник Управління будівництва, реконструкції та капітального ремонту військових об'єктів Головного КЕУ ЗСУ та начальник відділу технічного нагляду за будівництвом Головного КЕУ ЗСУ в змові з представниками приватного товариства, а саме його директором і бенефіціарним власником, організували прийом робіт і послуг з облаштування польового табору "Широкий лан" у с.Улянівка Миколаївської області.

"Не дивлячись на те, що роботи з облаштування польового табору фактично не були виконані, посадові особи ЗСУ все ж "допомогли" в переведенні на рахунки компанії коштів. Як наслідок, державі було завдано збитків на суму понад 37 млн грн, що підтверджується висновком Державної аудиторської служби і проведеними у справі експертизами", - сказано в повідомленні.

Дії колишніх службовців ЗСУ та представників приватного товариства кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем у великих розмірах), ч.1 ст.366 (службове підроблення) КК України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА