07:59 03.11.2020

Зеленський пропонує голові КС Тупицькому самому подати у відставку

2 хв читати
Зеленський пропонує голові КС Тупицькому самому подати у відставку

Президент України Володимир Зеленський пропонує голові Конституційного суду України Олександру Тупицькому самому подати у відставку.

"Мені здається, що сьогодні ми говоримо, в принципі, про одну людину - голову Конституційного суду, пана Тупицького. Я не хочу образити його, але мені здається, що якщо у нього є і залишилася хоч якась гідність, а у нього є сім'я, є поруч люди, які бачать реакцію суспільства, політиків, президента, то щоб вийти з цієї ситуації, щоб люди не ламали голову, як приймати той чи інший закон, він (Тупицький - ІФ) має просто піти у відставку", - сказав він в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV в понеділок.

Зеленський вважає, що таке рішення було б "найбільш ліберальним, яке може бути сьогодні". "І потім спокійно перейти до оновлення складу Конституційного суду", - додав він.

Президент заявив, що він не відкликатиме свій законопроект про припинення повноважень нинішнього складу КС, тому що впевнений, що чинить правильно.

"Якби я знав, що я не маю рації, і звичайні люди сказали б мені, що я не маю рації, що це "гаряче" рішення, всупереч думці нашого українського суспільства, я б негайно його відкликав і не думав ні про які політичні ураження. Мені все одно, я не думаю і не біжу за рейтингами. Я не прийшов на цю посаду до кінця свого життя. Я президент демократичної країни, а не інших країн, про які ми з вами прекрасно знаємо", - наголосив він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА