19:14 10.11.2020

Карантинні обмеження на роботу клінік у режимі "помаранчевої зони" поширюються на приватні клініки, але рішення залишається за власником

2 хв читати
Карантинні обмеження на роботу клінік у режимі "помаранчевої зони" поширюються на приватні клініки, але рішення залишається за власником

Карантинні обмеження на роботу медустанов в режимі чинної "помаранчевої зони" через COVID-19 поширюються на приватні клініки, але рішення про зупинку роботи залишається за власником, вважає медичний юрист, керівник адвокатського бюро Олени Бабич Олена Бабич.

"Оскільки в постанові Кабміну №641 немає деталізації, що обмеження стосуються тільки закладів охорони здоров'я державної і комунальної форми власності, це обмеження стосується всіх лікувальних установ, зокрема приватних", - сказав вона агентству "Інтерфакс-Україна", коментуючи обмеження в зв'язку з поширенням на всій території України т.зв. "помаранчевої" карантинної зони.

Разом із тим, Бабич зазначила, що "рішення про закриття клініки або проведенні операцій залишається за керівником/власником кожної клініки".

"Я особисто не чула, щоб хтось планував закриватися", - сказала вона.

Бабич зазначила, що під час карантинних обмежень, введених навесні, деякі приватні клініки закривалися.

"Більшою мірою це були стоматології, щодо яких місцевими органами влади в деяких регіонах були прийняті прямі заборони на здійснення діяльності", - сказала вона.

Як повідомлялося, заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко за підсумками селекторних нарад з регіонами України в понеділок повідомив, що Україна переходить на другий етап реагування на поширення COVID-19 і що українські клініки з 9 листопада перестають приймати на планові операції, переходять тільки на лікування пацієнтів з COVID-19.

Пізніше МОЗ роз'яснив, що зазначені обмеження, зокрема, передбачені постановою Кабінету міністрів №641 про встановлення карантину та впровадження посилених протиепідемічних заходів на території з широким розповсюдженням COVID-19 від 22 липня №641. Обмеження на надання медпослуг вводяться для територій, де встановлено "помаранчевий" рівень епідемічної небезпеки, тобто в усій Україні.

При цьому, незважаючи на заборону на проведення планової госпіталізації через COVID-19 в українських клініках продовжать надавати меддопомогу в низці випадків, зокрема, медичну допомогу у зв'язку з вагітністю, пологами, а також медичну допомогу онкопацієнтам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА